[]

Dizi izleyince elimize ne geçiyor

oturup saatlerce zaman ayırıyoruz.Hele bi de topluca sezonları varsa o dizinin elimizde pc başından kalkamıyoruz.Bende öyleyim ama bunun bana faydası ne diye düşünüyorum bazen bulamıyorum.

Dizi izlediğim zamanı derslerime ayırsam ciddi anlamda bölümümde çok başarılı olabilirdim.Ama yap(a)madım.

Şu saatte bu duyuruyu açarken bile vicdanım sızlıyor.Saat 4 olmuş ben hala kıçı kırık dexterin doğradığı adamları izliyorum.Sabah erken kalkacak olmamam rağmen.

Benim derdim ne dostlar bilen varmı?En azından yanlız olmadığımı ve bunun bana bişeyler kattığını söyleyinde içim rahat etsin.

 
Yalnız değilsin dostum.Ha ne katıyor bunlar bize dersen ona bende cevap veremeyeceğim.Ama iyi ya da kötü katıyordur bişiler...


  • alınacaknikmikaldıaq!  (09.05.11 04:45:22) 
yalnız değilsin. hayır, birşey katmıyor. biri yazıyor biz de izliyoruz. ben olayını çözemedim evet. ama yapıyorum.


  • cro magnon  (09.05.11 04:49:54) 
abi ne oluyor, işte eksik hissettiğin veya hayalini kurduğun yönler var mesela. dexter izlerken kendini bir seri katille özdeşleştiriyosun, eğer seni cezbediyosa devam ediyosun. o diziyi izlerken oradaki hayal dünyasına dalıyosun. öbür dizideki adamın karizması, ötekinin sosyal ilişkileri, bir diğerinin arkadaş ortamı, hayata bakış açısı, esprileri, yaklaşımları vs.

bunun gibi şeylerle kendi hayallerini birleştiriyosun falan... eğer aklı başında biriysen ilham alıyosun, hayal gücün zenginleşiyor; değilsen de polat alemdarlaşıyosun, racon kesiyosun falan.
  • jangara  (09.05.11 04:53:30 ~ 04:54:13) 
bilgi, his, empati, hayalgücü, kendini karakterin yerine koyma, farklı dünyalar ve zeki senaryolar, diyaloglar, tebessüm, kahkaha, korku, gerilim... bir sürü şey sayabilirim.. evet dizi bana birçok şey katabiliyor, ama hayatımın önemli aşamalarını da engellemiyor. dengelemek senin elinde..


  • ermanen  (09.05.11 06:53:45) 
tek faydası şu oldu bana. ingilizcem rezildi bu diziler sayesinde ielts den 6 aldımdı. üper bi puan deildi ama geçtik dersten.


  • bak bi  (09.05.11 07:59:56) 
İyi bir dizi iyi bir kitap kadar çok şey katar insana. Derslerden, işlerden zaman çalıp dizi izleniyorsa saçma bir hareket olur tabii :)


  • sourlemonade  (09.05.11 12:29:26) 
ingilizce ve genel kültür. teorik olarak roman okumaktan pek farkı yok. Yani bunları geliştir.

Peki neden izliyoruz? Çünkü keyifli güzel zaman geçiriyoruz. hayattaki bir amac da bu değil mi zaten?
  • natnan  (09.05.11 12:51:54) 
insanlar artık film yerine daha uzun soluklu şeyler arayışındalar. o yüzden.


  • zlatan1937  (09.05.11 14:19:24) 
dexter'ı izlersen böyle düşünürsün tabi ama. bu her dizi için geçerli değil. hatta bazı diziler var ki, onları dizi diye kısıtlamak bile doğru değil.


  • daglien  (10.05.11 02:54:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.