[]

yemek için hangi zeytinyağı?

baya bildiğiniz yemek yapmak için tereyağı, margarin kullanmak yerine zeytinyağı kullanmak istiyorum ama hangisi iyi?

sızma, riviera?

birde en kalitelisini alıp salataya vs. değilde yemek yapmada kullanmak mantıklı mı? bilgisi olan var mı ey sözlüK!

 
sızma ve riviera farkı daha çok asidite ile alakalıdır, salatalar için sızma, yemekler için riviera kullanılır daha çok


  • freebird5406_2  (09.05.11 02:16:49 ~ 02:18:12) 
ha çifte masraf oldu yani şu an. ferahladım...


  • herospower  (09.05.11 02:18:09) 
sızma daha kokulu daha güzel gelir bana.
tabi damak meselesi, kimisi de sızmadan iğrenir.

  • benlik bu kadar  (09.05.11 02:30:23) 
yani sorun benim bu fikrimin mantıklı olup olmayışı aslında.

menemen yaparken bile zeytinyağı kullanıyorum şu aralar. kızartmada tabii el mahkum ayçiçek kullanılıyor ancak kalan ne varsa zeytinyağı kullanılır mı?
  • herospower  (09.05.11 02:33:19) 
riviera falan hic karistirma, herseye sizma kullan gec, zaten daha iyidir rivieradan lezzet olarak bile. kizartma falan yapmadigin surece uzun sure idare eder seni bi litre zeytinyagi. zaten anladigim kadariyla duzenli ve saglikli beslenme niyetindesin. mis gibi taris sizma al, gonul rahatligiyla kullan. uff olsa da caciga doksek yesek...
edit: herseye zeytinyagi kullanilir, ben kizartmaya bile kullaniyorum. eve baska yag sokmuyorum hatta.

  • freefroglet  (09.05.11 02:34:36 ~ 02:36:58) 
bugün artık canıma tak etti, bu mutfak işlerine girmem gerek, işe en baştan başlıyorum gibi birşey. benim sevgiliden hayır yok, ben bari kendimi kurtarayım yanımda o da kurtulur :)


  • herospower  (09.05.11 02:38:32) 
sızma iyidir. riviera ya gerek yok bence ama kızartmalarda çiçek yada mısır yağı tercih etmeli.


  • fifi  (09.05.11 03:10:21) 
O ikisinin farkını bilmiyorum ama bize de egeden geliyor bidonlarda tek tip. Ben her şeye kullanıyorum. Kızartmalar dahil. Cokta lezetti oluyor.


  • zenc  (09.05.11 07:57:53) 
ege de herşeyi zeytinyağıyla yaparlar. pilavı bile. ama pilav dediğin mis tereyağlı olur. bi de yağda yumurta. onun dışında biz de hemen hemen herşeyi zeytinyağıyla yapıyoruz. hem salataya hem yemklere aynı zeytinyağını kullanıyoruz. ama biz de tanıdıklardan özel olarak alıyoruz yağı. yoksa yemekler zeytin zeytin kokuyo. eğer kararsız kalıyorsan hangi tip hangi marka diye, ufak şişelerden al, dene. asit oranı yüksek olanlar belki sana da kokacak, damak tadına en uygun olana göre karar verirsin. tabi sızmalarla riviera arasında bayağı bi fiyat farkı da vardır. en pahalısı da tariş marka galiba.
eğer imkanın varsa aynı yağı aydın, izmir civarından yarı fiyatına bile alabilirsin.

bu arada biz (ve bütün egeliler) kızartmada da zeytin yağı kullanıyoruz. ama aslında kullanılmaması gerek, çünkü zeytinyağının yağma derecesi diğer yağlara göre daha düşük, kızartmada çok yüksek sıcaklıkta zeytinyağı yanıyır. o yüzden sık sık yağı değiştirmek gerek.
  • halanne  (09.05.11 11:00:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.