http://www.milliyet.com.tr/kilicdaroglu-nun-masasindaki-son-anket/siyaset/sondakika/08.05.2011/1387649/default.htmöncelikli not: yav milliyet.com reklamı yapıyormuşum gibi göründü , ikidir link kopyalayıp soru soruyorum da , yokölebişi.şimdi farazi bu anketteki gibi bir sonuç aldık 12 haziran seçiml
www.milliyet.com.tröncelikli not: yav milliyet.com reklamı yapıyormuşum gibi göründü , ikidir link kopyalayıp soru soruyorum da , yokölebişi.
şimdi farazi bu anketteki gibi bir sonuç aldık 12 haziran seçimlerinde diyelim. mecliste durum nasıl olur.
oyları şöyle demişler kısaca yuvarlayarak; akp %40 , chp %30 mhp %14 bağımsız/bdp %5.
akp tek başına iktidara mı gelir , chp-mhp koalisyonu oluşabilir mi? akp'nin tek başına iktidarlığı için tekrardan yeterli olacakmıdır bu
rakam? olmayacaksa akp-chp ya da akp-mhp koalisyonu mu gerekir?
akp tek başına gelirse , anayasayı değiştirecek çoğunluğa ulaşır mı? vs vs..
siyasi görüş değil de bilimsel tahmin yorumları olursa sevinirim.
edit: aslında şunu da öğrenmek istiyorum. şimdi bu ankete göre akp yüzde 40 , chp+mhp %44. eğer chp ile mhp koalisyon kurmak isterlerse bu durumda hükümet kurma yetkisini ilk olarak kime veriyorlar. seçimlerde en çok oy alana mı? yoksa koalisyon kurarak en çok oya ulaşan birlikteliye mi? atıyorum chp ile mhp tamam biz birlikte hükümet kurmak istiyoruz dedi. kime verilcek hükümet kurma önceliği?