[]

İsveç'te yurt dışından alışveriş ve gümrük sorunları.

sevgili alışveriş çılgınları erasmus ile isveç'e gideceğim. Almam gereken birkaç elektronik zamazingo var. Acaba diyorum oraya gidince amazon olsun ebay olsun bu tarz sitelerden alsam ne gibi sorunlar olur veya olmaz mı?




 
gümrük kurallarını oku, maddi olarak bir limit vardır, ben hong kongdan finlandiyaya ürün yollattım, gümrükte takıldı 85 euro vergi ödedim.


  • bonjurkes  (07.05.11 12:40:26) 
avrupa birligi icerisinde ab icerisindeki bir online marketten gumruksuzce alisveris yapabilirsin.
amazon almanya ve amazon ingiltereden ben bayaa yaptim.ama amazon amerikadan yapicaksan ayni tr de oldugu gibi gumruk ve kdv odersin.
belki cok dusuk bi istisna isvec te farkli olabilir ama hic sanmiyorum.
  • serabetan  (07.05.11 12:46:18) 
sorun olmaz muhtemelen zaten ebay isvec'te lokal bi adami almisti diye hatirliyorum. oraya gidince daha rahat ogrenirsin zaten, haliyle maddi olarak bir limit vardi is ticariye donmesin diye ama bizdeki gibi oyle abuk sabuk ufak rakamlar degildir. AB icinden gonderilecekse hic sorun olmaz tahminim.


  • 2pac  (07.05.11 12:50:41) 
  • 2pac  (07.05.11 12:52:04) 
ab de vat denen bir olay olduğu için ab içi alışverişler sorun olmaz


  • bonjurkes  (07.05.11 12:59:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.