[]

hıdırellez

hıdırellez yarın malumunuz da dilekleri nasıl tutuyorduk?




 
bişeye yazıp gül ağacının altına şeyapılıyodu


  • deeperdown  (06.05.11 00:34:56) 
5 mayıs değil miydi hıdrellez yav?
www.hidrellez.org burdan gördüm yoksa ilgim olduğundan değil.

  • oku oku yazar ol  (06.05.11 00:35:32 ~ 01:01:16) 
dündü hıdırellez. 5 mayıs.


  • bıdıbıdı  (06.05.11 00:44:02) 
hayır asıl hıdırellez 6 mayıstır ama dilekler 5 mayıs gecesinden yapılabilir veya 6 mayıs sabahı çok erken yapılabilir.

dilekler ve hıdırellez kutlama için için çeşitli yöntemler var. trakyalı dedem 6 mayıs sabahı çok erken kalkıp süt kaynatıp içmeyi, haşlanmış yumurta yemeye dikkat ederdi. babanem şimdi yapmıyor ama eskiden komşu bahçelerdeki gül ağaçlarının altına taşlardan dilek tutardı. mesela ev mi taştan bir ev yapıyorsun gibi..

bazıları yazıp gömüyor, bazıları suya atıyor, bazıları çaput bağlıyor.. artık hangisi kolaysa..
  • cinna monster  (06.05.11 00:50:05) 
5 i 6ya bağlayan gece diye biliyorum ama..


  • bathoryy  (06.05.11 00:53:48) 
hıdırellez 5 mayıs değil 6 mayıs'ta kutlanır. hicri takvime göre gün ayın doğumuyla başladığı için ritüeller 5 mayıs akşamı uygulanıyor. "hıdırellez akşamı" yani.

olmasını dilediğin şeyleri kağıtlara yazıp çizip gül ağacının dallarına asacaksın. teoride bunu yarın sabaha kadar yapabilmen lazım keza yarın sabah / "hıdırellez sabahı" kağıtları akan suya atacaksın.

yanılıyor da olabilirim tabi. farklı yorumlar var bu konuda.
  • blackdog  (06.05.11 00:54:18 ~ 00:55:27) 
bathorry işte tamam 5i 6 ya bağlayan gece ve 6sı sabah gün doğmadan veya doğduktan sonra pek bvakit geçirmedenki zaman.. ama hızır ilyas buluşması 6 mayıs olarak kabul edilir benim bildiğim.. neyse yanni geç değil demem o


  • cinna monster  (06.05.11 01:00:53) 
tamam işte 5akşamı kutlanıyormuş


  • bıdıbıdı  (06.05.11 01:08:13) 
6 mayıs sabahı gün ağaramadan işte, yani bu sabahtı.
sahile gidip istediğin şeyleri yazdığın ve çizdiğin kağıdı denize fırlatıyosun.
sonra aynı şeyleri kumsala da yazıp çiziyosun, tabi inanarak.
dalgaların gelip yazıyı sileceği şekilde.
gül ağacına dilek dileyen de varmış tabii, yumurta yiyen de.
  • j lithium  (06.05.11 07:50:43) 
bizim buralarda (salihli) 5 mayıs akşamı dilekler bi kağıda çizilir, kağıt katlanır, gül ağacının dibine gömülür. ateş yakılır üstünden atlanır. ertesi gün 6 mayısta olmadı haftasonu illaki pikniğe gidilir mangallar yakılır yenilir içilir.


  • antimatter  (06.05.11 09:29:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.