[]

İngilizce çeviri

Selamlar,
Yarın sabaha teslim etmem gereken bir çeviri var fakat ileri derece hasta olduğumundan mıdır yoksa antibiyotikten mi bilmiyorum ama resmen okuduğumu anlayamıyorum. Sizden ricam; 2 saattir baka baka bir hal olduğum şu paragrafı çevirmemde bana yardım eder misiniz?

'' The predictive utility of screening measures for forecasting math disability (MD) at the end of 2nd grade and the predictive and discriminant validity of math progress-monitoring tools were assessed. Participants tuere 225 students who entered the study in 1st grade and completed data collection at the end of 2nd grade. Screening measures were Number Identification/Counting, Fact Retrieval, Curriculum-Based Measurement (CBM) Computation, and CBM Concepts/Applications. For Number Identification/Counting and CBM Computation, 27 weekly assessments were also collected. MD was defined as below the 10th percentile at the end of 2nd grade on calculations and word problems. Logistic regression showed that the 4-variable screening model produced good and similar fits in accounting for MD-calculation and MD-word problems. Classification accuracy was driven primarily by CBM Concepts/Applications and CBM Computation; CBM Concepts/Applications was the better of these predictors. CBM Computation, but not Number Identification/Counting, demonstrated validity for progress monitoring.''

Biraz uzun biliyorum, şimdiden çok teşekkür ederim.

 
Bayağı teknik bir parça açıkçası, ama şansımı deneyeyim;

"ikinci sınıfta vuku bulan matematiksel öğrenme eksikliklerini tahmin etmede kullanılan gösterge ölçülerinin tahminî yararlılığı ve, matematik alanında gelişme takibi sağlayan araçların tahminî ve ayrıştırıcı geçerliliği belirlenmiştir. Katılımcılar 1. sınıfta çalışmaya katılan ve 2. sınıfın sonunda veri toplamayı tamamlayan 227 öğrenci idi. Gösterge ölçüleri Numara Kimlikleme/Sayım, Genel Geçer Bilgi Erişimi, Müfredata Dayalı Ölçüm Hesabı, ve Müfredata Dayalı Ölçüm Hesabı Kapsamı/Uygulamasılarıdır. Numara Kimlikleme/Sayımı ve Müfredata Dayalı Ölçüm Hesabı için, 27 tane haftalık değerlendirme de ayrıyeten toplanmıştır. Matematiksel Öğrenme Eksikliği 2. sınıfın sonundaki hesaplamalarda %10'un altı ve kelime sorunları olarak tanımlanmıştır. Lojistik geri çekilme göstermiştir ki, 4 değişkenli gösterge modeli Matematiksel Öğrenme eksikliği ve Matematiksel Öğrenme Eksikliğine dayalı kelime problemlerinin açıklanmasında güzel ve benzer uyumlar üretmiştir. Sınıflandırma doğruluğu başlıca Müfredata Dayalı Ölçüm Hesabı Kapsamı/Uygulamaları ve Matematiksel Öğrenme Eksikliği Hesabı yüzünden ilerlemiştir; Müfredata Dayalı Ölçüm Hesabı Kapsamı/Uygulamaları bu belirleyicilerin daha baskınıdır. Müfredata Dayalı Ölçüm Hesabı - Numara Kimlikleme/Sayım değil - gelişim takibi için geçerlilik göstermiştir."

Tam olarak bir şey diyemiyorum, ama aşağı yukarı böyle oluyor.
  • firemc  (05.05.11 23:42:35) 
2. sinifin sonunda verilen matematik ozurlulugu testinin tahmini kullanilabirligi ve matematikte ilerleme gozetleme aletlerinin secili gecerlilirligi test edilmistir. Bu arastirmaya katilanlar 1. siniftan baslayip, 2. sinifi bitirene kadar arastirmaya tabi tutulmus 225 ogrencidir. Gozetleme icin kullanilanlar Sayi Teshisi/Sayma, Bilgi Hatirlama, Mufredata Uygun Gozlem (MUG)Sayimi ve Mufredata Uygun Kavram ve Uygulamalarin Gozlemleridir. Sayi Teshisi/Sayma ve MUG, 27 haftalik testlerin bilgileri de tutulmustur. Matematik ozurlulugu nufusun %10'unun altinda olan 2. sinif hesaplama ve kelimeli sorularin cevaplamalari olarak tanimlanmistir. Bicimsel azalma(Logistic Regression) 4 ogeli test modelinin Matematik Hesaplama ve Kelime Sorularindaki Ozurlulugu guzel ve birbirine benzer bilgi buldugunu gostermistir. Siniflandirma dogrulugu Mufredata Uygun Gozlem Kavram/Uygulamalar ve Sayma ile saglanmistir; Kavram/Uygulama olani en iyi olani olarak. MUG Sayma ama Sayi Tanimlama/Sayma ilerleme gozlemlemesinde kullanilabilecek olduklarini kanitlamistir.

yav o kadar yazdim, megerse baskasi da yazarmis, tuh :p
  • anorexic penis  (05.05.11 23:46:04 ~ 23:46:37) 
yani diyo ki, biz bu asagida verilen math disability izleme seylerinin ne kadar iyi olduguna baktik. gorduk ki CBM Concepts/Applications en iyisidir. CBM Computation da iyidir ama Number Identification/Counting degildir.


  • anorexic penis  (05.05.11 23:48:43) 
ingilizcem bu parçayı çevirebilecek kadar iyi olmadığı için sadece geçmiş olsun diyorum. acil şifalar dilerim.


  • bıdıbıdı  (05.05.11 23:56:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.