[]

registry ayarı / iki dakika sorunsalı

windows xp kullanıyorum, bu sorunla yeni karşılaştım ve registry ile alakalı olduğunu düşünüyorum.

"bilgisayarı kapat" butonuna tıkladıktan sonra üç tane seçeneğin olduğu menünün gelmesi iki dakikayı buluyor, menü gelince "bilgisayarı kapat" veya "yeniden başlat" seçeneklerine tıkladığımda da iki dakika geçmeden hiçbir şey olmuyor.(geçen ikişer dakikalık sürelerde hiç bir hd aktivitesi yok, bilgisayar öylece bekliyor)

şimdi registry'de bu iki dakikalık bekleme sürelerini belirleyen string veya stringler nerede olabilir, tahmin yürütebilecek olan var mı?

 
Registry'den değil de arkada çalışıp harddiski veya işlemciyi kastıran bir program yüzünden olabilir sanki. BU işlemleri yaparken görev yöneticisinden işlemci kullanımına ve harddiskin ışığına bakıp kontrol ettiniz mi kullanımları?


  • crown  (26.03.08 12:40:58) 
@crown, belirttiğim gibi bilgisayar bu sürede öylece bekliyor, hd ışığı yanmıyor.


  • weeping guitar  (26.03.08 12:55:30) 
HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop altındaki WaitToKillAppTimeout değeri cevap vermeyen uygulamaların kapatılma süresini belirliyormuş. Bu değeri daha da küçültüp deneyin isterseniz.

Bir de başlat/çalıştır'a shutdown -f -t 00 yazmak bilgisayarın direk kapanmasını sağlıyormuş ama test etmedim :)

dx-xel.net şurada da bazı registry ayarları var
  • crown  (26.03.08 13:28:54) 
daha önce benim de başıma geldiğimde internetten bir araştırma yapmıştım, umarım sizin de işinize yarayacak bilgiler verebilirim. öncelikle muhtemelen bunu tetikleyen şey windows'un servislerinden ya da güvenlik seçeneklerinden birinin sizin haberiniz olmadan bir program vasıtasıyla değiştirilmiş olması. siz programı silseniz bile ayarlar olduğu gibi kaldığından sorununuz devam etmekte..

şu iki sitedeki çözüm önerilerine bir göz atabilirsiniz:

www.aumha.org
burada verilen yanıtlar genelde kullanıcıların sunduğu çözüm teklifleri, bakılmasında fayda var. (SHUTDOWN WORKS, BUT IT’S REAL SLOW yazan yere bakınız.)

www.windowsnetworking.com
burada da benim sorunuma derman olmuş bir yanıt var. "Extremely Slow Shutdown" yazan yerde group policy editor kısmında "Shutdown: Clear Virtual Memory Pagefile" seçeneğinin kapatılmış (disabled) olması gerekirken benimki açıktı ve bu değişikliği yaptığımda sorun çözüldü.

bu tür bir sorunun tek nedeni olmayacağından çözümü zor olabiliyor, umarım yardımcı olabilmişimdir..
  • demcan  (26.03.08 14:40:14) 
@crown, bende bu değer 20000 olarak belirlenmiş, ilk önce 1000, daha sonra da 10000 olarak değiştirdim ama herhangi bir değişiklik olmadı.

@demcan, bahsettiğiniz değişikliği yapabilmek için gerekli olan gpedit.msc adlı uygulama default olarak sadece xp professional'da yer alıyormuş, ben xp home kullanıyorum. forumlara bir göz gezdirdim, xp pro'daki gpedit.msc'yi xp home'a kopyalayınca sorunsuz şekilde çalışıyor diyenler var, bununla birlikte internet bağlantım koptu, stabilitem bozuldu, sakın ha kopyalamayın diyenler de var.

bu değişikliği regedit vasıtasıyla gerçekleştirmenin bir yolu olsa keşke.
  • weeping guitar  (26.03.08 15:34:37) 
buradaki 2 dakika mecaj mı yoksa tam 120 saniye mi sürüyor bekleme (ve her seferinde)


  • cruseo  (26.03.08 17:42:49) 
her seferinde iki dakika sürüyor. beni registry'den kıllandıran da bu.yani bir yerlerde iki dakikaya ayarlanmış bir değer var ama acaba nerede.


  • weeping guitar  (26.03.08 17:57:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.