[]

tablet pc - işletim sistemi

sevgili teknoloji delileri,

birkaç zamandır şu tablet pc olayını inceliyorum, işime yarayacak bir alete benziyor. ama şu android vs ios muhabbeti konusunda net bir bilgi edinemiyorum. forumlarda, haber sitelerinde falan her yer fanboy dolu, objektif bilgi almak mümkün değil.

bunların farkı nedir, hangisiyle ne yapılır, ne yapılmaz? teknik destek açısından mı farkları var, yoksa biri diğerinden net bir şekilde daha mı iyi?

bilgisayarda windows kullanan adamım, 4-5 yıl önce symbian varken babalar gibi siemens sx1'im vardı, kurcalamışlığım, altından girip üstünden çıkmışlığım var. işletim sistemleriyle ilgili tecrübem bu yönde.

bilen eden varsa, makbule geçer. yukarıda da yazdım ama fanboyluk yapmayın rica ediyorum.

 
oyle kurcalamalik, altindan girip ustunden cikmalik bisey ariyorsan android. ios daha bir oturmus ama android kadar esnek degil.


  • nawres  (05.05.11 16:48:12) 
bana android çok kullanışsız geliyor. ios çok daha kullanışlı. senin anlattığın profile göre ios sana daha rahat gelecektir. normalde ios, kullanıcıyı ve uygulamaları birçok açıdan kısıtlar. fakat onu da aşmak mümkün, alete jailbreak yaparsan yazılımsal açıdan özgür hale gelir iPad.

ben iPad kullanıyorum. çok da memnunum. hemen her yerde işimi görüyor. şu an elimde acer'ın iconia tab a100'ü var (android kullanıyor), 7 inç'lik bi şey. hiç kullanışlı gelmedi mesela o bana.

acer iconia tab w500 çıkıyor bu ay piyasaya. direkt windows 7 yüklü içinde. hem de özel klavyesi ile bağladığında bildiğin açılır kapanır netbook haline geliyor. onu da bi düşün derim.
  • deckard  (05.05.11 16:54:15) 
@deckard

kullanışsız derken hangi açıdan? yazılımdan kaynaklanan bariz sorunlar mı var?

fanboyluktan dem vurdum yukarıda, ben de ciddi anlamda objektif olmaya çabalıyorum, ama gidip ipad 2 alsam 5-6 ay sonra ipad 3 çıkacak kesin. şunu bilmek beni sinir ediyor. o açıdan biraz da uzun giden bir şey olsa diyorum. acer'ı not ettim, bir de fiyatına bağlı olarak yeni galaxy tab'i düşünüyorum, ipad de var tabii.
  • resistance is futile  (05.05.11 17:05:48) 
şu açıdan kullanışsız; firmalar, ürettikleri tablet pc'lerde android 2.2 ya da hadi bilemedin 2.3 kullanıyorlar genelde. android'in bu sürümleri tablet pc'ler için değil, akıllı telefonlar için geliştirildi. tablet pc'ler android 3.0 kullanmalı. piyasada android 3.0 kullanan tablet pc sayısı şu an bildiğim kadarıyla çok az. haliyle mevcut android 2.2'li ve/veya benzeri smartphone için geliştirilen android sürümleri, tablet bilgisayarların verimli çalışamamasına sebep oluyor.

öte yandan android benim için tam bir smartphone os'idir. bir cep telefonu alacaksam, bu kesinlikle android os kullanan bir cep telefonu olacaktır (şu an htc desire s kullanıyorum. android ile birlikte cillop gibi çalışıyor). iş tablet bilgisayara gelince android bence son kullanıcıyı yoran bir yapıya sahip. menüleri, ayarları, tercihleri vs. tablet bilgisayar için yetersiz kalıyor bana göre.
  • deckard  (06.05.11 13:44:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.