[]

salak miyim ben?

dun otururken birden dank etti. Salakligin direkt olarak bi tanimi var mi? Simdi soyle bisey var kucuklugumden beri ogretmenler klasik "zeki ama calismiyor" lafini yutturdular bana, "aslinda cok zeki cocuk" laflarini cok duydum. Bunun sebebini simdi anladim, bi insan beni ilk tanidigi zaman ilk izlenimi cok kotu oluyor. Citayi dusuk tutunca sonradan zeki gibi goruyorlar. Acik konusmak gerekirse cevremdeki cogu insandan akilli goruyordum kendimi. Ama bi yandan bakinca da hic oyle degil. Ornek vereyim mesela sadece gecen 2 ayda yaptigim malliklari yazayim,


kapak kismi acik olan ayrani calkalayip ustumu basimi batirdim. 2 defa.

Dun dvd den pc ye film atarken aktarimin baslatmis oldugumu unutup tekrar atmaya calistim.

Kiz arkadasima hic sevmedigim cok alakasiz bi insanin ismiyle seslendim. Ertesi gun de en iyi arkadasinin ismiyle.

Dedemin evinde tv karsisinda yatarken misafirlige gelen basortulu komsunun kapinin onunden gecerken selamin aleykum demesi ve aynen yatar pozisyonda kadina el sallamam. El salladim evet.

Filan. Daha cok var ama aklima gelmiyo simdi. Bide cok unutkanim. Konusurken kelimeleri unutuyorum. Demin mesela izlenim kelimesini unuttum yanimdaki arkadadima sordum intibadan yola cikip. Birisiyle tanistiktan sonra ertesi gun unutuyorum o kisiyi. Kac defa ondeden tanidigim insanlarla vedalasirken memnun oldum dedim hsddi hesabi yok. Yine de etrafimdakilere sorunca seninki dalginlik salaklik baska bisey yeaa diyorlar. Bildigin gerizekaliyim iste. Uzulmeyeyim diye boyle diyorlar buyuk ihtimalle. Ama tamamen kabullenebilmem icin baskasindan da duymek gerekiyor sanirim.

Saniyelik salakliklar ve yapilmis en salakca dalginik basliklari benim entrylerim ile dolu. Oyle yani.

 
tahminimce yaşın 16-19 arasında, az kitap okuyosun(dürüst ol) bayaa da dikkatsizsin. kitap oku ve günde 2 kere öylesine satranç oyna.


  • madyb  (04.05.11 10:22:38 ~ 10:23:01) 
bunlar, hatta fazlası bana da oluyor sonra bunları hiç olmadık yerlerde hatırlıyorum mesela ekstra olarak, hatırlayıp kendikendime kendimle ilgili bir farkındalık yaşıyorum o an. bazen gülüyorum hatırladığım hallerime bazen kendi kendimden o an utandığım ve ilginç hareketlerle bunu kendime karşı ifade ediyorum (yüz buruşturma, kaş kaldırma, hatta bazen yüz kapatma vs) bir anda aydınlanıyor her şey kafamda. sonra bu konularda daha farklı davrandığımı felan görüyorum hatta mükemmele yakın çizgiler çiziyorum. Ayrıca unutkanlık olayına gelince kelimeleri unutma konusunda eğer takıntılı bir insansan önemsiyorsun bunu gibi geliyor bana çünkü bende aynı şeyi yapıyorum eğer kelime dağarcığımda o durumu tanımlayacak daha iyi başka bir kelime varsa ve o an aklıma gelmiyorsa onu arıyorum. oysa ki bir çok insan onu yerine herhangi bir kelimeyi kullanarak bu durumu geçiştiriyorlar. Gaflar vs. de çoğunlukla böyle ortaya çıkıyor mesela. kendini çok eleştiren ve hangi gelişmişlik, farkındalık, zihinsel özgürlük düzeyinde olursa olsun daha iyisini yapmak için adım atmak için daha mükemmel olmak için çalışıyorsan, algıda seçicilik olarak yansıyabilir bu sürekli kendi kusurlarını görürsün gözüne çarpar. büyük oranda algıda seçicilik senin yaptığın. biraz daha rahat ol bence. kendi yaptıklarını bu kadar göz önünde bulundurma her şey daha güzel olur :)


  • solfej  (04.05.11 10:35:48) 
senin sorunun dikkatsizlik, salaklık değil. salaklık olarak görülmesi toplumun "zeki insan" anlayışıyla ilgili, ağzın laf yapıyorsa toplumda zeki muamelesi görürsün. dikkatsizliğin de kafanın başka şeylerle meşgul olması dahil çeşitli sebepleri olabilir.


  • hakiki bulut  (04.05.11 10:35:53) 
üzülmesene. çok zeki insanlar da dalgınlıklar yapıyo.


  • panina manina  (04.05.11 10:36:37) 
isim hafızan iyiymiş, ben 10 saniyede unutuyorum genelde yeni öğrendiğim isimleri.

pc nin ve tv nin başından kalkıp normal işler yapmak da işe yarayabilir
  • bonjurkes  (04.05.11 10:57:49) 
ehehe verdiğin örneklere güldüm ne yalan söyleyim. soruna gelince

salaklık/aptallık kişiselleştirilecek şeyler değildir esasında. kişi, o anda ihtiyaç duyduğu bilgi/dikkat/yetenek/çabuk kavrama gibi şeylerden mahrum olabilir. bu kişiyi sözünü ettiğin kavrama dahil etmez.

einstein in bilinen bi hikayesi vardır. yanılmıyorsam einstein 1 köpek 1 kedi sahibidir. ve çalışırken bu hayvanlara kapı açıp kapatmamak için marangozdan kapıya köpek için büyük, kedi için daha küçük bir delik açmasını ister.

şimdi bu hikayeye bakıp einstein e aptal/geri demek mümkün değil (: eğer kendimce bir tanım yapmam gerekirse; marangoza rağmen einstein 2 delik için ısrar etseydi salak/aptal diyebiliriz
  • yeaha  (04.05.11 12:54:22) 
dikkatsizsin. hiperaktif dikkat eksikliği sendromu olabilir.


  • azurre  (04.05.11 13:11:12) 
öff, bak karşındaki insan ne gibi hareketler yapsa ahaha salak lan bu diye düşünürdün? açıkçası karşımda bu hareketleri yapan biri olsa ben düşünürdüm. salaklığın günümüzdeki kibar adlarını kullanmış üsttekiler de zaten, dediğin gibi üzülmeyesin diye. kimse de yüzüne salaksın demez zaten.

edit: oha çok sert olmuş, kusura bakma ya.
  • ziplayan meksika bamyasi  (04.05.11 19:26:56 ~ 19:28:06) 
@madyb bravo hepsi doğru. satranç olurmuş bak.

@solfej o kadar takmadım aslında birden farkedince çok kurcaladım herhalde. alıştım ama tabi gözüme batmıyor yaptıklarım pek.

@azurre bu dediğin için kime görünmem gerekir? tedavisi var mı?

@ziplayan meksika bamyasi ne diyim haklısın.

duyuruyu telefondan açınca üşenmiştim şöyle bişey yaptım özet gibi olsun;

(bkz: yaran yanlış okumalar/@karmarulez)

(bkz: yapılmış en aptalca dalgınlık/@karmarulez)

(bkz: saniyelik salaklıklar/@karmarulez)
  • cagdassalur  (04.05.11 20:39:44 ~ 22:17:56) 
Dikkatsizlik boşver üstünde durma fazla. Ben de kafamı sürekli olur olmaz yerlere falan vuruyorum, rezil olduğumla kalıyorum örneğin. üniversitede de bu durum değişmiyor benden söylemesi. salak olan benim örneğin yarın ve öbür gün 2 sınavım var ve ben bilgisayar başındayım örneğin. Hoşgeldin yazokulu. (benim gibi olma aman diyeyim.)


  • rexex  (04.05.11 23:24:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.