[]

İş değiştirme ve yıllık izin mevzusu

Bir yıl birkaç aydır bir iş yerinde çalışıyorum. İyi bir teklif aldığım için iş değiştirmek istiyorum. Şimdi bu bilgiler ışığında iki sorum var:

1) Şimdiki iş yerime kaç hafta önceden bu durumu haber vermeliyim? Haber vermezsem nolur? Nasıl bir yaptırım uygulanır? Avukata ihtar mı göndertmeliyim illa?

2) Yıllık izin hiç kullanmadım. Benim şimdi kaç günlük yıllık izin hakkım var? Yıllık izinlerimi kullanmak istiyorum. Yani olay yıllık iznin ücretini almak filan değil. Nasıl bir yol izleyeyim ki dinlenmiş bir şekilde yeni işime başlayabileyim?

Teşekkür ederim.

 
1.onbeş gün önce haber verceksin. haber vermezsen işverenin insiyatifine kalmış. ama seni bırakmama yada sana dava açma hakkına sahiptir.

2.madem çıkacaksın ve 1 yılını doldurmuşsun. hemen işverene gidip haftaya memlekete gitmek zorundayım de. dönüşte de 15 gün sonra işi bırakıyorum de.
  • mayeskuel  (04.05.11 09:56:37 ~ 09:58:32) 
1- ihbar suresi iş kanununda var, iş kanunu ihbar suresi diye bak bi. bi kac aya gore farklılasabilir


  • bryan fury  (04.05.11 11:23:44) 
28 gün önceden haber vermelisin. Haber vermezsen 28 günlük maaş kesintisi yapabilir işveren. 14 gün yıllık iznin var. 6 gün izin 1 hafta yapar ve 28 günden 16 gün düşersen işten çıkacağını bildirdikten sonra 12 gün içinde ayrılabilirsin. ama iş bulduğunu söylemezsen, iş arama izni olarak toplamda 5 gün kullanabilir yani 7 güne düşürebilirsin ihbar süresini.
haa eğer dersen ki ben ihbar süresince çalışayım. o zaman 28-5(iş arama izni)= 13 gün çalışırsın. 14 günlük izninin de parasını alırsın. çıkar gidersin.

  • sefapezevengi  (04.05.11 12:36:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.