[]

kuru bamya sorunsalı?

geçenlerde aktardan kuru bamya aldım....hani şu kolye gibi asılı olanlardan eve getirip yıkadım sonra usulünce 30-40 dk. pişirdim gayet güzel yumuşamasına rağmen yerken ağzımda çıtır çıtır etti ve bamyanın tüyleri dilime battı...bu durum k.bamyada normal midir? değilse nerede hata yaptım?




 
taze iken kurutulduğu için olabilir o. bir de pişirmeden önce suda bekletin 10-15 dk. daha güzel olur


  • kareli defter  (03.05.11 21:37:43) 
bamyanın cinsinden olabildiği gibi, bamya kartken(yani aşırı olgunlaşmışken) toplanmıştır. sağlık açısından bir sakıncası yok. tazeyken kurutulmamış.


  • inanmazsan inanma  (03.05.11 21:39:29) 
1-bamyaları tavada hafif kavuruyoruz 2 bez arasında sürterek tüyerinin temizlenmesini sağlıyoruz
2-sıcaksuya 3 damla limon suyu ve ipleriyle beraber bamyaları haşlıyoruz. daha sonra iplerini temizliyoruz.
3- kuşbaşı eti pembeleşinceye kadar kavurulup içine sıvıyağ ve tereyağı koyuyoruz
4-içine soğan konulup karıştırıyor biberler konulup karıştırıyoruz.
5-sırasıyla domatesler,salça,bamya ve 2 limon sıkıyoruz.
6-alacağı kadar kaynamış su koyuyoruz
7-45 dakika kısık ateşte tadına bakarak kıvama gelene kadar pişiriyoruz...
  • thebitterend  (06.05.11 17:22:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.