[]

Kedi Bakımı

Kedi beslemek istiyorum ancak daha önce hiç tecrübem olmadı.
1)İlk olarak yavru olmasını istiyorum ancak en iyi kaç aylık/haftallıkken annesinden ayırabilirim?
2)Aylık ne kadar gideri olur?(Maximum)
3)Kedi maması dışında normal evde yediklerimizi versek bi zararı olur mu?
4)Tuvalet eğitimini nasıl verebilirim?

 
1. 2 ay en erken.
2. yemek + kum = 30-50 yıllık aşı: ilk yıl 150-200 sonraki yıllar 80-100
3. olmaz ama alışırsa mama yemez.
4. 2 günde kendi öğrenir. kumun yerini gösterin yeter: www.uzmantv.com
  • ben smyrna  (03.05.11 20:05:14) 
www.eksiduyuru.com

bu linkteki kedilerden almak istersin belki. bu yavrular annelerinden ayrılar.tuvalet eğitimleri var. max gider söyleyemem. 1 bucuk aylıklar. evde yediklerinin ne olduguna baglı çok yaglı baharatlı yemiyosan kedilere de zararı olcagını sanmam. izmirdeysen kaçırma derim 2 tane al bence bunlardan, çünkü yavru kedi tek basına yapamaz yanında kardeşi olursa psikolojik gelişimi açısından iyi olur:))
  • piszenci  (03.05.11 20:07:39) 
en önemlisi, gerçekten kedi bakmak istediğinden emin ol. hayvanları sokağa atma 2 ay sonra, ya da klasik yüzlerce duyuruda olduğu gibi, bu kedilere bakamıyorum minnoşumuz kendine yeni ev arıyor duyurularına yenisini katma


  • bonjurkes  (03.05.11 20:41:01) 
- öğrenci evinde kalıyorsanız almayın, evden çıkarsınız yurtdışına şehir dışına gideceğiniz tutar.
- aileyle oturuyorsanız kimsede temizlik hastalığı, kedi korkusu, tiksinme gibi huylar olmadığından emin olun.
- kedi iyi bakılırsa her şey yolunda giderse 15 sene yaşar.
- kedi tüy döker unutmayın.
- kedi etçil bir hayvandır o yüzden en doğrusu et odaklı beslenmesidir. sebze yemeği, makarna/pilav, inek sütü gibi besinleri almaması gerekir. kedi mamalarının içinde kedi için çok mühim olan taurine maddesi de eklenmiş olarak gelir. ayrıca sürekli ev yemeği verirseniz ilerleyen yıllarda kediniz diş kaybedecektir. o yüzden bebekken yaş mamayla başlayıp ilerde kuru mamaya dönmeniz gerekir. kuru mama yediği sürece bol su içtiğinden de emin olmanız lazım.
- tuvaleti kendiliğinden kullanacaktır hiçbir şey yapmanıza gerek yok. şahsen tavsiyem kapalı tuvalet almanız. bu arada yavru poposunu yalamayı bilmiyor olabilir, eğer poposu pis gezdiğini görürseniz her tuvaletten çıkışında ıslak mendille silin. birkaç kereden sonra kendisi yalamaya başlayacaktır.
- küçükken aşı, kısırlaştırma derken biraz maliyet çıkacak ama özellikle kısırlaştırmayı atlattıktan sonra geriye aylık bazda kum + kuru mama masrafı ve yılda 1 kez tekrarlanan aşıları kalacak.
- 2 veya 2,5 aylıkken annesinden ayrılabilir.
  • quasiromantic  (03.05.11 21:27:35) 
bizim evdeki kedimiz 10 günlük diğeri 1 aylıkken geldi ikisi de barınaklardan alınmış kediler. barınaklarda bir sürü kedi var sahip arayan onlardan bir tane alabilirsin. kediler her yemeği yemezler zaten evde yaptığın tavuk et balığa bayılırlar ama pilav falan yiyeceğini zannetmiyorum. bizim ufak kedi yoğurt bile yiyiyor.
tuvaletini kumuna yaptıracaksın, ilk başta etfafa kakasını yaparsa o kakayı peçeteyle alacaksın kediye göstere göstere kumuna koyacaksın. gayet alışacaktır. aylık gideri 70 80 lira tutuyor. kumu maması var. tabi aşılarını yaptıracaksın ama veterinerler çok pahalı oluyor açıkcası.

  • mirac  (03.05.11 22:15:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.