[]

Western Digital My Book Home Edition

Beyler bayanlar...

Ben bundan yaklaşık bir ay kadar önce Western Digital My Book Home Edition 500 GB aldım. Bunu tercih etmemin en önemli sebebi dizüstü bilgisayarımdaki USB girişlerinden tasarruf etmek ve daha kararlı bir bağlantıya sahip olmak için Firewire girişini kullanmaktı. Harici diskin 2 Firewire, 1 USB ve 1 de eSATA çıkışı var.

Harici diskin özelliklerinden biri bilgisayar kapatıldığında onla beraber kapanması ve açıldığında da onla beraber açılması. Şimdi bu harici disk ilk aldığımda kafasına göre kapanıyordu. Daha sonra kablo değişiklliğine gittim ve görünen o ki sorun halloldu. Ama gel gör ki ta en başından beri bir sorun olup olmadığını anlayamadığım bir durum var: Alet takılı ve açıkken bilgisayarı kapadığım zaman bilgisayarın kapanması uzun sürüyor. Sonra bilgisayarı başlattığımda ise Windows XP açılışındaki yükleme ekranı sürüyor da sürüyor; bir türlü açılmıyor. Ama mesela ben tutup bilgisayarı kapamadan önce "Donanımı Güvenle Kaldır" deyip sonra da harici diskin arkasındaki açma kapama tuşundan kaparsam ama kabloyu sökmezsem alet kapanıyor ve bilgisayarın açılış ve kapanışında hiçbir sorun yaşanmıyor.

Acaba bu alet takılı ve çalışırken bilgisayarın geç kapanması ve açılmaması bir sorun mudur yoksa WD harici sabit disklerin genel bir özelliği midir? Alet Firewire ile bağlı ve FAT32 formatında.

 
Bir sorun olduğu belli. Ben de firewire üzerinden bağlıyorum fakat söylediğiniz sorunlar yok.


  • paranormal  (25.03.08 12:56:35) 
Ayni aletten kullaniyorum fakat anlattiginiz gibi bir sorun yasamadim simdiye kadar. XP startup'ini kontrol ettiniz mi? Bu arada ben kullanmaya baslamadan once format atip NTFS yapmistim.


  • zakk  (25.03.08 13:42:36) 
ntfs yapiniz


  • turkish tekila  (25.03.08 14:45:59) 
vista ya ozgu bir sey olabilir nitekim sp1 de bi takim usb hdd takili iken uzun acilmalari giderdik filan falan diye bir seyler okuduydum sanki. xp demisin de belki onda da oyle bir seyler vardir kim bilir..


  • nuitari  (25.03.08 21:50:28) 
İlk defa USB ile bağladım ve açıp kapadım; sorun yok. Şimdi de yeni Firewire kablosuyla denedim ve açıp kapadım; yine sorun yok. Sanırım sorun kablodaymış. İlginiz için teşekkürler...

NTFS, Windows için yazılmış bir dosyalama sistemi olduğundan Mac'lerde çalışmadığını duydum. Yani Mac'te kullanmak için yine formatlamak gerekiyor. Bu yüzden hem Mac hem de Windows'ta kullanmak için FAT 32 olması daha iyi değil mi?
  • metal revolution  (26.03.08 20:49:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.