[]

Sorunlu laptop v2

Daha önceden bahsettiğim www.eksiduyuru.com duruma istinaden bugün mallık edip (hala mallık olduğuna inanıyorum) vatana telefon açıp durumumu anlattım. Getirin cihazı dediler, götürdüm. Sonuç olarak belirttiğim fan sorununun tespit edilebilmesi için malı incelemek istediklerini söylediler, ben de doğal olarak başka laptopum olmadığı için bağırmak suretiyle malı hemen değiştirmelerini istedim.

Ürünü alalı 6 gün oldu, fan kafasına göre takır tukur sesler çıkarıyor, ve bu her zaman olmuyor. Bu adamlar bunu inceleyecekmiş ve eğer hata görürlerse değiştireceklermiş.

Bu durumda,

1-)Vatan'ın izlediği prosedür doğru mudur? Yoksa sadece ipneliğine mi böyle birşey yapıyorlar ?

2-)Vatan bahsettiğim sorunu bulamayıp, ya da yine ipneliğine, malı değiştirmeyi redderse ne yapmam gerekir ? 6 günlük cihazı servise göndermek istemiyorum.

3-) Bu durumda cihazımın değişmesi gerekir mi ? Zorla teknik servise gönderin siz bunu derlerse, benim elime dilekçe alıp tüketici mahkemesinde şikayet etme hakkım var mı bu durumu?

4-) Netten alışverişlerde, ürünü 1 hafta süreyle kullanıp, canınızın keyfine göre ürünü iade etme hakkınız var, normal dükkanlardan satışlarda bu yok mu?

edit : ram kısmını hallettim, eski rami cihaza taktım, yenilerini geri aldım bahsi geçmedi

Kiitos

 
Genel prosedür gereği;

1- Tabii ki doğru, Türkiye'nin en büyük teknoloji mağaza zincirlerinden biri sonuçta, "hoca bana taktı yaeaeaea" moduna girmeyin hemen.

2- Oluşan sorunun kullanıcı kaynaklı olduğu kanısına varırlarsa değiştirmeyebilirler ki ram taktırmak için aleti açmış/açtırmış olmanız garantiyi de bozmuş olabilir. Sorunun donanımsal kaynaklı olduğu kanısına varırlarsa inceleme sonucu servise gönderirler öncelikli olarak, servisin düzeltemeyeceği bir sorun varsa yenisini verirler.

3- Bakınız cevap 2. Ayrıca şöyle bir şeyler ilave edeyim; konuyla pek alakam yok açıkçası ancak inceleme sonucu sorunun donanımsal değil, kullanıcı hatasına dayalı olduğuna karar verirlerse tüketici mahkemesine başvurabilirsiniz. Onarmayı ya da yenisini vermek için süre isterlerse şikayet durumu olmaması lazım, ancak yeni bir kanun çıktı geçtiğimiz günlerde ilgili süreleri azaltan, onu kesinlikle inceleyin.

4- Vatan'ın sitesinde yazar ilgili koşullar; hatırladığım kadarıyla koşulsuz iade var belirli koşullar yerine getirildiğinde, ancak aleti açıp ram bile takmışsınız, o seçeneği aklınızdan çıkarın.
  • uyku inadim inat  (02.05.11 19:20:11) 
aleti açıp ram takmak garanti kapsamı dışına çıkmıyor, zira aynı şeyi vatanın kendi çalışanları da yapabiliyor. Laptopun üzerinde açılacak kapağın etrafında güvenlik etiketi yoksa o kapağı istediğiniz kadar açıp kapatabiliyorsunuz.

şöyle bir madde var tüketici haklarında :

Tüketici, malın teslimi tarihinden itibaren otuz gün içerisinde ayıbı satıcıya bildirmekle yükümlüdür. Tüketici bu durumda, bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına sahiptir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür.

Bu durumda, hatalı olduğu kabul edilirse, malın değişimini talep etme hakkım yokmu tamire göndermeden ?
  • bonjurkes  (02.05.11 19:26:05) 
hacım incelemeden değiştirmeleri gerekiyor. sen inanma onların test muhabbetine direk git. müdürle konuş. olmazsa lap top un ithalatçısını ara hemen yoksa tüketici mahkemesine giderim de. seve seve olmasa da değiştirmek zorundalar.


  • faaip de oiad  (02.05.11 20:58:41) 
vatandaki elemanın dediği aynen şu : ha biz takmışız, ha siz takmışsınız birşey farketmez. Bu kapaklar zaten kullanıcının müdahele etmesine izin veriyorsa etiket korumasız olur, sadece casperda var, onu yetkili servis dışında takan olursa garantisi geçersiz olur. geri kalan markalarda sorun olmaz dedi, vatandaki şeflerden biri.

yani götüme göre ram takmadım içine. Ki vatandaki elemanlara, bunun rami kaç mhz dediğimde, açıp bakalım babacan diyip, tornavidayla açtılar arka kapağı.

Neyse, ram lik bir durum yok şimdilik. Olmadı yarın vatanı arayıp bi sırayla konuşmaya başlayayım
  • bonjurkes  (02.05.11 22:35:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.