[]

kemik suyu-önemli

merhaba kemik suyuna çorba içmem gerekiyormuş doktorum dedi. annem dananın kocaman bacak kemiğini buldu bi yerlerden ve güzelce pişirdik düdüklüde. pişince onu bir tencereye boşalttık. soğuyunca tabi bir parmak yağ oldu ve biz o yağı sıyırıp attık. bi kısmını nofrosta attı ve kalan suyla annem çorba yaptı. uzatamayayım. biz doğru bir çorba mı hazırladık yoksa attığımız o kolesterol yapan neredeyse bir kg olan beyaz ve iğrenç kokan yağ kütlesi dediğim kısımda mı kaldı bana faydalı olan ilikler falan? kemik suyunun neresinde bu faydalı şeyler?

bi yardım, bi yardım...


 
ya kimse bilmiyor mu bu tarifi? çok önemli gerçekten. çatlaklarım vs var. modlardan rica ediyorum üstte kalsın biraz.. olmaz mı? her yerde aradım ama ihtiyacım olan bilgiyi bulamadım.


  • bıdıbıdı  (02.05.11 17:55:58) 
atmasan da olurdu. sonuçta çorbaya yağ koyuyorsun, o attığın da yağ kullanabilirdin. ama atsan da farketmez. vitamini suyunda.


  • girl in a coma  (02.05.11 18:19:41) 
ya o atılan yağ sonuçta hayvansal yağ. kokuyo zaten. ıyy.. siz beni bir ayda gömersiniz valla o yağlarıyla çorba yapsaydık:) damarlarım tıkanır, öyle içemem ben.


  • bıdıbıdı  (02.05.11 18:24:32) 
o çorba çok ağır ve kokulu olur içmesi zor olur. aynen o kemiği alıp tencereye koyucaksınız ve zeytinyağı, kereviz sapı, havuç, soğan, defne yaprağı, ile karamelize olana kadar tencerede çeviriceksiniz. daha sonra üzerine sıcak su koyup iyice kaynatıcaksınız. dana olduğu için aromasını çok zor verir, bu aşamada kaynatma önemlidir ve ilk baştaki karamelize etmek. son olarakta bütün bunları süzüp suyumuzu elde ediyoruz, üzerindeki yağ tabakasını bir peçete ile alıyoruz. içerisine hoşunuza gidecek karabiber, tuz kimyon flnda koyabilirsiniz.


  • oscar  (02.05.11 18:26:45 ~ 18:27:47) 
biz yaptık zaten ama önümüzdeki zamanlar için aklımda bulunsun da pek yine sıcak bakmadım. ben hayvansal yağ sevmem, bu yüzden döner bile nadiren yerim çok mecbur kalırsam mesela. bana en mantıklısı madem tüm besin değerleri suyuna geçiyor, üstteki donan tabaka gerçekten yağ ve başka bir şey değil, o tabakayı buzdolabında dondurup çıkarıp atmak. farklı yemek tarfilerine de açığım. farklı görüşlere de..


  • bıdıbıdı  (02.05.11 18:30:34) 
asıl olay o çöpe attığın hayvansal yağ dediğin şeyde. Yaptığın "şeyide" çöpe atabilirsin. Ona jelatin denir ve proteindir. Ayrıca yediğin çoğu gıda maddesinde kıvam arttırıcı olarak kullanılır.


  • mr fusion  (02.05.11 20:20:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.