[]

Sigorta işlerinden anlayanlara soru

Selamlar, sigortalılık hali ile ilgili bir sorum var ancak hem sorduğum insanlardan hem de internetten o kadar çok çelişik bilgi aldım ki, direkt kalabalık sgk binalarına gitmeden önce son bir kez burayı deneyeyim dedim.

Yaşım 25 ve üniversite mezunuyum. Geçen yıl işe girme sebebiyle sigortalı oldum ve annemden yararlandığım emekli sandığından ayrıldım. Yaklaşık 8 ay aktif çalışan ssk'lı olduktan sonra istifa ettim ve doğal olarak şu anda herhangi bir sigortam yok. Freelance çalışıyorum ve yakın zamanda bir işe girmeyi (dolayısıyla işyerinden sigortalanmayı) düşünmüyorum.

Soru şu: Herhangi bir şekilde sigortalatabilir miyim kendimi? (Özelleri sormuyorum tabii) İsteğe bağlı sigortalılık diye bir şey varmış ama kimi diyor olursun kimi diyor bin küsür gün sigortalı olmak lazım. Sonra başka biri yeniden annem üzerinden sigortalanabileceğimi söyledi, bir başkası kalktı o dedi. Parası neyse vericem, devlet beni bir sigorta etsin istiyorum. Kesin bilgisi olan biri fikir verebilirse sevinirim, yoksa gidip kuyruklara girmeye başlayacağım bilgi almak için.

 
anne üzerinden yeniden olur mu o konu hakkında bilgim yok ama isteğe bağlı sigortalı olabilirsiniz. eskiden 1080 gün sigortalı olma şartı aranıyordu ama kalktı artık. doğrudan isteğe bağlı sigortalı olup cebinizden prim ödeyebilirsiniz.

amacınız nedir? emeklilik için prim ödemek mi, yoksa sağlık imkanlarından faydalanmak mı? eğer emeklilik gibi bir derdiniz yok da sadece sağlıktan yararlanayım diyorsanız isteğe bağlı sigortalı olmaya da gerekyok. genel sağlık sigortalısı olup, sadece GSS primi ödeyerek sadece sağlıktan faydalanmanız da mümkün. (isteğe bağlı sigortalılık priminin içinde GSS primi de var, kısa ve uzun vadeli diğer pirmler de var, o hepsini kapsıyor)
  • kibritsuyu  (02.05.11 13:18:44) 
bence en kolay yol anadoluda tevşik kapsamındaki illerden bir tanıdık bir muhasebeci bulup aylık 120 tl gibi bir rakamlar sigortalı olabilirsiniz.istege bağlı sigorta yaptırabilirsiniz.tevşik kapsamında olmayan bir ilde ise yine tanıdık bir muhasebeci ya da işyeri bularak aylık (yanılmıyorsam)330 tl gibi bir paraya sigortalı olabilirsiniz.Okulunuz bitti ise ailenizin üzerinden sağlık hizmetlerinden yararlanamazsınız.


  • hizari  (02.05.11 13:25:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.