[]

evlilik masrafları

evlenmeyi düşünmüyorum ama çok merak ettiğim bir şey var.

çevremdeki herkes çatır çatır evleniyor. ve daha çok küçükler! 20 yahu 20 yaşına gelince evlenenler var dolu hemde. neyse sorum şu;

buna nasıl cesaret ediyorlar? çevremdeki kişilerden örnek vereyim.. öyle aman aman bir işe sahip değiller her hangi bir birikim yok bi şey yok. gidip soramıyorum da abi nasıl geçiniyorsunuz diye hadi onu geçtim de bu ev düzme, düğün şu bu asıl bunları nasıl yapıyorlar? aileler mi düzenliyor bunları. salonuydu eviydi yeni mobilyalardı. nasıl yapılıyor bu işler. aslında pahalı değil mi yoksa?

aranızda dolu evli çift var biliyorum!! anlatın lütfen şunu bana. hayır gerçekten bir şey varsa biz de evlenelim yahu dsfdjkfhsjkdfh

edit: yoksa iş verenler yeni evlilere zam mı yapıyor (lan!?)

 
valla ben bunun nişan kısmıyla ilgili soruya cevap veriyim.

askerden döndüm iş buldum ha nişanlancam derken pat işten kovuldum.
ailem sağolsun biraz kredi çekti (15.000 lira civarı) öyle halloldu nişan.
ha bi o kadar da kız tarafı harcadı. öyle düşün yani.

düğün yapmayacağız, nikah + kokteyl kıvamında geçecek ama ilk önce benim iş bulmama bakıyor olay.

hiç kolay değil. hiç..
  • her yerde is goren  (02.05.11 11:32:36) 
evli değilim ama şöyle düşün.

1 aile destek oluyordur biraz.
2 karı koca maaşları toplam 2000 tl etse kredi kartları ile harcanan para 4000 tl yi geçer limitleriyle.
3 cahil cesareti :D
  • let the good times roll  (02.05.11 11:34:04) 
bir de sanırım gelecek altınlara güveniyorlar.


  • vejeteryan vampir  (02.05.11 11:39:25) 
Deli cesareti biraz bu işler ama evlenmek için rahata çıkmayı beklersek daha çok bekleriz. Ne demişler borç yiğidin kamçısıdır :)


  • karbasan  (02.05.11 11:43:33) 
benim evlenme arifesinde olan bir arkadaşım var, gelecek altınları ev almak için peşinat vermeyi düşünüyor, adamdaki cesarete bak!! çiftin toplam maaşından daha fazla maaş alıyorum ama iş güvencesi vb şeylerden dolayı acayip stres oluyorum, adam eli cebinde eğlencesine bakıyor.

ne kullanıyorlarsa ben de istiyorum :)
  • baterist  (02.05.11 11:46:27) 
Adam gibi evleneyim herşeyim tam olsun dersen 50 bini gözden çıkarmak gerek. Ama daha mütevazı olsun maksat bir araya gelmek o nedenle herşeyin asgarisi olsada olur dersen 20 bine kotarırsın.

Edit: Aklıma geldi, birde evlenip işten ayrılınca iş yerinden tazminat alabiliyorsun (bazı işyerlerinde tabi)
  • pposeidon_1  (02.05.11 11:52:48 ~ 11:56:46) 
doğru planlamanın yanında, bir gerçeği eşşek gibi kabullenmeye bakıyor diye düşünüyorum: biz william ya da kate değiliz. normal insanlarız ve bazı şeylerden feragat etmemiz gerekiyor. haınm kızımız illa tutturursa gelinliğimi cengiz abazoğlu yapsın, yok esma sultan'da evlenelim falan diye, olmaz o iş. sadece sıradan insanlar olduğumuzu, bazı eksiklerin ve bazı "idare ediversin" lerin olacağını kabullenmek şart. öyle herkesin düğününün boğaz kenarında olmayacağını bilmek lazım. bir de evlenmeden önce, hani şu herkesin artık "demode" bulduğu çeyiz olayı var ya, işte o şart. çünkü günü gelince bi mobilya alıyosun bi nikaha düğüne harcıyosun, sonra üzerini örtecek yorgan bulamıyosun. bi çay yapayım desen ve en kötü pazardan bi çaydanlık almaya kalksan 25 TL'den başlıyo (en kötüsü). o yüzden önceden ufak tefek hazırlığını yapar ve hollywood yıldızı olmadığını kabullenirse insan, biraz da borcu ve taksidi göze alırsa olmayacak bişi değil. haa bir de herşeyin şak deyince elinde olamayacağını ve bazı şeyler için beklemek gerektiğini de bilmek lazım:)


  • gumus kedi  (02.05.11 12:08:14) 
bunu ben de merak ediyorum hep. düğün, kuaför, gelinlik, koltuk, tabak, çanak, kira, depozito.. herkes biraz kirli çıkı heralde anlamıyorum ki. durumunu ehh idare eder bildiğim insanlar çatır çatır düğün faan yapıyor masraflı falan. heralde akrabalar destek veriyor bir de borca giriyorlar kredi falan.

bu arada her yerde is gören, nişanı kız tarafı yapmıyormuydu yahu?
  • mahnita  (02.05.11 12:16:01) 
valla bence ailelerin desteği çok büyük. inanması zor ama bazı aileler çocuğum evlenecek hazırlık yapıyor sürekli. arkadaşım evlenirken 2 taraf 60-70 milyar para harcamıştı. birikimleri yoksa kredi çekiyorlar, sonra altınlarla ödüyorlar. bi de Allah gerçekten evlenene yardım ediyor :)


  • yue  (02.05.11 12:32:12) 
@her yerde is goren arkadaşım o nasıl bir nişanmış. toplamda 30 bin lira gitmiş.

vay anasını kraliyet ailesi misiniz? düğününüz için de 130 bin harcarsınız herhalde.

ekonomi sizin gibiler sayesinde ayakta duruyor galiba.
  • mea maxima culpa  (02.05.11 13:01:54) 
panpa ben sikseler harcamam lan düğüne para filan o kadar. maksat birlikelikse bu kadar para yazık günah sadece.


  • madyb  (02.05.11 13:23:14) 
ne kadar paran varsa o kadar harcıyorsun , oluyor bitiyor. beşyıldızlı otelde değil orduevinde düğün yapıyorsun, mobilyaları sıfır düzmeyip öğrenci evinde kullandıklarınla idare ediyorsun, geleneksel türk yeni evli çift görgüsüzlüklerine kapılmayıp ihtiyacın olmayan bir şey almıyorsun, her şey halloluyor. Takılan altınlar cebine kar bile kalıyor.


  • sayinseyirciler  (02.05.11 14:53:45) 
ben de bunun cahil cesareti olduğunu düşünenlerdenim. genelde çevreme baktığımda az çok finansal birikimi olan insanlar evlilik konusunda daha dikkatli davranıyolar.

elde avuçta bişey olmayanlarsa,aileden destek,kredi falan direk atlıyolar olaya.
ya tamam allah yardım ediyo diyosunuzda,gerçekten çok ciddi ekonomi sıkıntılar çekenleri görüyoruz.hele çiftlerden biri çalışmıyosa durum daha da vahim.bütün yük biniyo bi kişinin sırtına. çalışssın herkes arkadaş,yok öyle beleşe ekmek kimseye.
  • vonflatline  (02.05.11 17:03:57) 
20 yaşında evlenen insanla 25-30 arası evlenen insanın beklentileri aynı değildir ki 20 yaşında evlenen insanın arkasında ailesi vardır mutlaka çocuk la daha ne biliyim zor bu işler ya perdeden baharatlığa kadar düşünmek falan


  • hmm  (02.05.11 17:31:45) 
hiç aile yardımı almadan evlenenlerdeniz biz. evlenmeden 1 sene önce başladık biz eşya taksitlerini ödemeye. düğünde bitmişti eşya borçları ve bir kısım da birikmişti. birikenlerle gelinlik vs masrafları karşıladık. düğünde takılan takıların bir kısmıyla da düğün masraflarını kapattık. ama ne araba aldık bekarken ne başka bişi. ev de yok. bundan sonra çalışarak olacak inşallah onlar da.


  • kirmizi gul demet demet  (02.05.11 17:48:07) 
ne düğüne ne nişana karşıyım. isteyen yapsın elbet. ailelerin de hakları var eğlenmekte. hayatta bir kez oluyor.

ama ne gerek var paraları saçmaya anlamıyorum? 30 bin liralık nişanı aklım almadı örneğin.

bunun düğünü var dicem ama üstüne de ev döşemesi var. demek millet zengin dicem ama diyemiyorum. kredi almışlar. başkaları eğlensin diye, "desinler" diye de kredi alınır mı?

aile değerlerinize ters geldiyse kusura bakmayın.
  • mea maxima culpa  (02.05.11 21:31:38 ~ 21:32:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.