[]

alkol, alkol, sonra yine alkol.

Alkol sever bir insanım. Öyle sürekli içen biri değildim. Haftada 1 kez en fazla 2 kez içerdim. Fakat son 2-3 aydır duygusal açıdan bazı problemler yaşadım. Kız arkadaşımdan ayrıldım vs. Pek çok olay da üst üste gelince baktım ki biraz fazla içer olmuşum.

Son 1 aydır neredeyse her gece 20'lik cep votkası içiyorum. Bazen dışarda bir miktar içip eve gelip devam ediyorum. Bazı geceler de "ülen bari bu gece de ara veriyim içmiyim" diyerek ara veriyorum. Bu gece de ara verdiğim gecelerden biri. Pazar günü olmasından geç kalktım uykusuzluğun baş sebebi o ama şu an da bile olsa deli gibi o 20'lik votkayı içerim. Alkolik miyim diye sormuyorum alkolikliğin belirtilerini az çok biliyorum ama ne önerirsiniz bana?


 
abi yanlış anlama, amacım taşşağa vurmak değil ama siktret.

yani iç abi, ne var!?! sosyal olarak, saykolojik olarak toparlayana kadar iç... 20lik cep voktası iç ya da başka şey iç. sikmişim sağlığı, hayatı. elbet toparlayacaksın, hayat öyle. o zaman bırakırsın.


iç aq. negzel.
  • yasakani  (02.05.11 02:16:20) 
aşk acısı için alkole gerek yok. zamanla geçecektir, ve kesinliği kanıtlanmış bir tavsiye; bisiklet sürmek aşk acısına çok iyi gelir, tüm bisikletliler bunu bilir.


  • karlmarx  (02.05.11 02:17:18) 
alkolizme gidiyorsun gibime geldi.. sınır yakınlarda..


  • bıdıbıdı  (02.05.11 02:19:20) 
Bahsettiğin durum sigarayı bırakmakla eşdeğer. hani insanlar yanlarında sürekli ağızlarını oyalayacak şeyler taşırlar ya öyle işte.

bana soracak olursan alkolü depresan olarak kullanmak kısmi yararlar sağlayabilir lakin senin fikir egzersizlerine ihtiyacın var. Sana tek ve en önemli tavsiyem farklı bir ortamın içine gir ve kendine farklı bir uğraş edin. tamamen uç bir örnek boksa başla.
  • turkishjohndoe  (02.05.11 02:21:11) 
standart geyiği yapiyim. alkolik adam ayık gezerken rahatsız olur. fiziksel ihtiyaç derecesinde oluyor tanıdığıum insanlar kadarıyla. 2007 den beri her akşam en az 4-5 bira muadilinde içiyorum. araya sadece 6 ay askerlik girdi. hiçbi sıkıntı da çekmedim. 2001 2007 arası da barda müzisyendim haftada 3 gün içerdim.

henüz "akşam olsa da içsek" durumu bu.

hayata zarar vermiyor mu veriyor. gece oturma seven de bir insan olunca da sürekli işe geç kalmak falan gibi etkileri var.

bugün içmicem günleri en güzeli. severek içtikçe bi çözümü yok bunun gibi. bi çözümü olmasına da gerek yok.
  • dorian greyfurt  (02.05.11 02:24:33) 
içme demiyorum, hobi olarak yine iç ama az iç. ya da marsilya'ya taşınıp, degüstatör ol.. bu arada ne için öneri istiyorsun tam bilemedim ben..


  • ermanen  (02.05.11 02:25:18) 
benzer sebeplerden(duygusal çöküntü sevgili falan) ben de başlamıştım her gün içmeye. normalde ben de haftada 1 veya 2 kez içerim. günde 2 bira, 3 bira, 4 bira derken 3 ay içerisinde günde 6 biraya çıktı. baktım bu daha gidiyor. içmezsem aklımda kalıyor, aklımda içmek düşüncesi sürekli. hani sigara bağımlılığı gibi değil de, hadi içeyim de biraz kafam rahatlasın mantığında. sonra baktım alkolizmin tanımı da bu zaten galiba. yok abi "her gün 6 bira içiyorum ama alkolik değilim" diye birşey. belki fiziksel bağımlılık henüz yok ama öyle giderse olacak. durmak lazım yani.

psikolojim düzeldi alkolü de haftada 2ye indirdim. o da ya 2şer bira ya da rakı sofrası olduğu zaman. o psikoloji düzelmeden bi cacık olmaz.
  • cro magnon  (02.05.11 02:51:49 ~ 02:53:50) 
içme günah.


  • b00x  (02.05.11 03:09:11) 
içme günah +1


  • acimasiz gercekler  (02.05.11 03:16:46) 
rakı içen öldü de su içen ölmedi mi? devam hacı,nickinin hakkını ver.


  • p a t r i o t  (02.05.11 03:55:12) 
bence de içmeye devam et, hatta bir gün çağır beraber içelim... param pulum yok zaten, sabaha kadar dinlerim seni :)


  • koskoca devletin adi osmanli lan  (02.05.11 11:24:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.