[]

Ogrenmek icin soruyorum

Playstation Network basligina soyle bir entry girmistim;

"
siktiriboktan bi oyun vereceklerse hic acilmasinlar.

(bkz: ben boyle askin izdirabini)
"

tanim, tanim devami..... vs diye silinmis. acaba burda ki bkz. hatali mi, hatasi ney?

herseyi de bir anda aklimizda tutamiyoruz haliyle. bunu bilmiyorsan ne bok yiyon sozlukte demeyin o yuzden reca ederim :)

 
siktiriboktan bi oyun vereceklerse hic açılmasın dediğimdir.

olabilir mesela.
  • latios  (01.05.11 23:38:26) 
emir/dilek kipindeki entry'ler legal kabul edilmiyor.


  • bruges  (01.05.11 23:39:39) 
@latios oyle olur da, o da cok igrenc oluyor. baskasinda gordum mu hic sevmiyorum, kendim yapamam.

@rondo, hocam temel memel, arada kacar bazen.bununla birlikte bir tek bkz bile 300 satirlik tek tanim icer,eyen entryyi kurtariyor. iyi bisey degil tabi ama, formatin etrafindan oyle donulebiliyor. burada sorun tanim icermemesinde degil kanimca. bkz'de bi sorun var. yoksa gayet alakasiz bi sekilde gilgamis destanini yazip sonuna bi bkz koysan entry legal oluyor.

eger burdan tatmin edici bi cevap cikmazsa soracagim moda zaten. amacim cingar cikarmak degil, ogrenip ayni hatayi yapmamak bi daha.

@bruges, bkz var ?.
  • arnatuile  (01.05.11 23:43:39 ~ 23:44:15) 
tanım ve hayvancılık hakkında bir dünya başlık var, daha açıklayıcı daha sadece ve daha akıcı. oku sadece.


  • roverandom  (01.05.11 23:53:24) 
iyi peki, her entry'nin altına garanti olsun diye bir bkz sıkıştıralım o zaman? :) entry legal değilse bakınız kurtarmıyor. amaç okuyucuyu "bakın şöyle bir şey var" deyip yönlendirmek olursa o zaman legal olur, bakınızın amacı o.


  • bruges  (01.05.11 23:56:12) 
bence legal. tanım devamı sonuçta.


  • foreva  (01.05.11 23:59:46) 
@roverandom, tolkieni babamdan cok severim sayarim ama, guzel kardesim o basliklar cok uzamis artik. basindan girip ortasina vardiginda basta ne yazdigini unutuyorsun. ve bazende yorum farkina kurban gidebiliyorsun da. burda da soruyorum ben de. biliyorsan cevap ver ogrenelim zahmet olmayacaksa. ne diyor ismail abi bu haftaki bolumde : "bana balik tutmayi ogretme erdal abi, balik ver" :)

@bruges, o dedigini yapanlar var hocama. he, de gayet legal bi sekilde.
  • arnatuile  (02.05.11 00:10:13) 
o zeman ne diyoz?;:

"
siktiriboktan bi oyun vereceklerse hic acilmasinlar.

(bkz: ben boyle askin izdirabini)
"

yerine

"
playstation bıdıları hakkında bilgi içeren ve vere vere siktiriboktan bi oyun vereceklerse hic acilmasinlar diye dilediğim soni icadı wep sitesi.
(bkz: ben boyle askin izdirabini)
"

dediğin andan legal oluyya bu. balığı da hâlden al, mevsim balıkları tazedir. tutmayı bende bilmiyorum.
  • roverandom  (02.05.11 00:29:10 ~ 00:53:36) 
latios ve roverandom'un dedikleri dedirten kapsamına giriyor, o hali daha kötü olur.

bkz'sız hali legal olmayan ve metin ile bkz arasında yönlendirme ilişkisi olmayan entry'leri bana gönder abi:)
  • bruges  (02.05.11 00:35:37) 
"dedirten şey" yerine başlığın tanımını tam olarak yapmak olay. playstation network sadece bir site. bunun site olduğunu kaç farklı yazar yazabilir. herkes bunun tanımını bu şekilde girip altına yorum döşüyor. ekşinin olayı budur.

tanımı yap, tanıma uygun yorumu yap, sora sigigit uyu. olay bu
  • roverandom  (02.05.11 00:53:12) 
bkz'ın amacı yönlendirme. aksi halde zaten bkz'ı abuse etmiş olunuyor. bunun sonuçlarından biri de bfik. eğer entry'de tanım olarak yazıldığı düşünülen entry tanım değilse, entry'deki bkz da bir yönlendirme amacı taşımıyorsa, entry silinir.


  • deckard  (02.05.11 01:04:47) 
@bruges hakliymis beyler, dagilalim :)


  • arnatuile  (04.05.11 09:34:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.