[]

Yurt disi Tur/Vize/Schengen

Selamlar
1)Yurt disi tur programlarinda belirtilen Havalimani vergileri ve hizmet bedeli(~125 Euro) nedir, neden alinir? Ornegin ben tur ile degilde, tek basima ucak&otel&vize herseyi ayarladim, bu havalimani vergileri nereye gidecek?
2)Giris yapacaginiz ulke disinda bir ulkeden alinan schengen vizesi ile, giris kapisindan, kardesim bu baska ulke vizesi diyerek kovulan olur mu?

edit:tipini soru secmeyi unutmusum, mesajla yanit veren arkadaslara ayrica tesekkurler.

 
1. Havalimani vergisi ve hizmet bedeli ucak bileti alirken de verilir. Tur degil de kendiniz bilet alsaniz da veriyorsunuz yani. ALinmasinin sebebi sizin havalimanindan bir hizmet aliyor olmaniz ve bunun bedava olmamasi. Ucak biletinin fiyatina dahil olabilir ama limandan limana degisebilecegi ve ucak biletinin fiyatini yuksek gosterebilecegi icin ayri olaraktan soyleniyor.

2. Schengen'i giris yapacaginiz ulkeden almak en iyisi. Baska yerden alanlarin cok sorunla karsilastigini duydum.
  • wpi  (24.03.08 18:51:57) 
1) wpi de yazmış, bileti ne şekil alırsanız alın ödüyorsunuz o vergiyi.firmaya göre değil havaalanına ödeniyor.ama bilet ücretinden kısmak için dediğiniz şekil çalışan firmalar da var, örnek germanwings.

atatürk yerine sabiha gökçene uçuyor, uçuşlar da gece saatlerinde.bunlar da vergiyi düşürüyor tabi.23 euro idi bildiğim kadarıyla sabiha gökçenin vergisi.germanwings.com'dan girip bakabilirsin şehir seçtikten sonra neresi ne kadar vergi alıyor diye.

2) o dediğiniz daha önce de sorulmuştu sanırım bir kaç kez.genel kanı öyle bir hakkınızın olduğu (ya da olabileceği diyeyim) fekat uygulamada sorun çıkacağı idi.şahsen ben de öyle düşünüyorum, uçakla gideceğiniz ülkeye indikten sonra yapacakları şey belki bir kaç saat sizi oyalamak olur en fazla.ama gümrükte türkiyeden çıkarken sorun yaşamanız çook daha yüksek bi ihtimal.
  • vampyria  (24.03.08 21:30:11) 
ilk soruya yeterli cevap gelmiş herhalde.
ikincisi için muamelenin ülkeden ülkeye değiştiğini duymuştum.
schengen schengen'dir aslında. yani kağıt üstünde sırf "siz buradan almışsınız ama şuraya girmeye çalışıyorsunuz" diye girişinizi engelleyemezler. ama tabii sınır polisi bu, neden göstermek zorunda değil.
mesela almanlar gıcık oluyormuş, bir sürü soru soruyorlarmış "neden başka ülkeden aldın da almanya'ya giriş yapıyorsun? falan diye.
  • burfak  (24.03.08 23:37:00) 
2. Schengen'e ait olsalar bile bazi ulkeler ilk giris kendi sinir kapisindan yapilacaksa vizenin kendi konsoloslugundan alinmasini isteyebiliyor. Bunu gideceginiz ulkenin vizeyle ilgili aciklamalarinda bulmak mumkun ya da vize islemi yapan bir acentaya da sorabilirsiniz belki yardimci olurlar.


  • pyro clustic flow  (25.03.08 00:20:02) 
özelden yazdım ama gene yazayım yanlış bir bilgi var ortada.
2. sorunun cevabı şu: schengen vizesi türlü türlüdür, her schengen her ülkeye giriş için geçerli değildir, mesela tursit vizesi aldınız şengen üyesi ülkeye ve o ülkeden başkasına gidemezsiniz eğer belirip ona göre almadıysanız, ve çoğu tek girişliktir ve kısa sürelidir. ikiincisi oturum izni olan schengen ve bununla bütün ülkelere girme hakkınız var hatta isviçre gibi şengen üyesi olmayan ama belli anlaşmalarla böyle güzellik yaparlar eskiden çek slovakya slovanya da bunu yapardı dahalede yapıyorlardır schengen e geçmedilese.
yani scengen bile olsa özelliği önemlidir, deneme yanılma yolu ise sınırdan dönmeyle sonuçlanır, tecrübeyle sabittir (çek sınırında turist vizesi olan arkadaşı almadılar içeri gibi).
  • alchemistt  (25.03.08 01:22:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.