[]

Amerikadan Gelen Kahve Makinasi

Afedersiniz 24 dolarlik Mr. Coffee marka bir filtre kahve makinasi getirdim , bu alete priz donusturucu aldim Kadikoyden, taktim babalar gibi calisiyor, uzerinde bir saati var onu ayarliyosunuz falan 2 gun calist. Bu sabah bi kalktim saat yanip sonuyo ama bole sonuk yani canli renkleriyle deil, sanki bole bi fise takip bi cikariyomusum gibi yanip sonuyo, alet calismiyo yani, bu basit bir sorun mudur acaba yoksa alet mefta mi voltaj farkindan falan fistan. Tesekkur ederim.


www.walmart.com

 
muhtemelen mefta olmustur. dual voltaj oldugunu hic sanmiyorum makinenin.


  • middle of nowhere  (01.05.11 13:55:42) 
bu tarz yurt dışından gelmiş veyahut hassas makinelerde akım korumalı priz kullanımı tavsiye ediliyor.


  • miown  (01.05.11 14:01:19) 
aletin altında/arkasında elektriksel gereksinimi ile ilgili bir etiket vardır. laptop'un adaptöründeki gibi.

burada cihazın çalışabileceği voltaj aralığı yazar:

Input: 100-240V gibi..

Eğer input 120-130 volttan aşağı yazıyorsa bu sebeptendir. Eğer 230-240V'lara kadar verilebileceği yazıyorsa daha basit bir sorun olabilir.
  • nop  (01.05.11 14:26:23) 
amerikadan alinan sey basit ev aletleri trde calismaz. ozellikle kahve makinasi gibi basit seylerde 240V kasmazlar. bastan nasil calismis hayret ettim. calisacak seyler laptop, cep telefonu gibi seylerdir.


  • roadrunnerr  (01.05.11 15:21:19) 
www.mrcoffee.com şurada sayfa 2'de diyor ki (sağ sayfa) 120 volt 10 amper. bunun dışında da bir voltaj bilgisi yok. (oradaki bilgi uzatma kablosu için)


  • ben smyrna  (01.05.11 15:58:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.