[]

bahar alercisi/allercik rinit ve astımlılar

şimdi ben bugün nezle oldumm. burun akıntım var ve gözlerim de akıcak gibi ve elim yüzüm kaşınıyor bazen. acaba alerji yaşayanlar böyle şeyler yaşıyorlar mı yoksa ben cidden nezle mi oldum? bi de astım da tetiklendi galiba sanırsam. oh miss... yani hepsi birbirini tetiklese ne olur da ben sadece deneyimlerinizi öğrenmek istiyorum esasen. alerjisi olanlarda böyle mi oluyor? ne gibi alerji belirtileri oluyor kendinizde? . kendimi bu hastalıkla bu saatte yalnız hissetmek istemedim bi de fıs fıs ismail gibi hiç hissetmek istemiyorum.


*tıp literatür bilgisi istemiyorum sadece deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

 
ben.
kış ayında hiçbir şey olmaz ama her yaz ve ilkbahar burnumda sümük sürekli akar.
deli oluyorum aga.
adam soruyor olm sen manyak mısın lan. yazın grip mi nezle mi olunur.
  • ykup  (01.05.11 00:55:06) 
atopik bünye diyoruz biz buna:) ona buna alerji potansiyeli olan insan..
ben bahar gelip havalar ısınmaya başladığı anda burnumdan, gözlerimden günde bir ton falan su kaybetmeye başlıyorum. gözlerim yaşarıyo, burnum zaten hep tıkalı ama sürekli akar. hapşırık desen sürekli krize giriyorum. hatta parfüm, ev tozu gibi lanet maddeler de arttırıyor bunları. bende astım yok ama sadece alerjik rinit var. nezle de ise göz yaşarması falan olmuyor ve zaten kısa sürede geçip gidiyor. bu zımbırtı ise bir ay kadar sürüyor abartısız.
ama astım ve alerjik rinit birlikteliği çok sıktır. zaten aynı gibi mekanizmaları. astımlılarda öksürük, nefes darlığı oluyor işte.
  • dr cucu  (01.05.11 00:58:15) 
ah ahh ben de biliyorum işte mekanizmalarını da ama bilmek pek işe yaramıyor. yani dün gece dolaptan süt içtim. sonra sanırım nezle oldum soğuk aldım. sonra da alerjim de bugün tozdan şu kavak ağaçlarının pamuklarından etkilendi, böyle burnum oldu çeşme... işte bu durumda antihistaminik mi kullansam üstüne sudafed alsam burnum kupkuru olur bu da başka sorunları doğurur mu acaba diye düşünmeden edemedim. nasreddin hocanon işinden benimkisi: gidin bana alercik insanları getirin...

edit: sanırım en çok sıvıyı burnumuzdan kaybediyoruz. sıvı takviyesi önemlidir değil mi?
  • bıdıbıdı  (01.05.11 01:07:58 ~ 01:10:10) 
tıkalı burnum yüzünden ağzım kupkuru olduğu için zaten bayaa su içiyorum. iyidir su tabii. ayrıca haricen kullandığım günde bi 10 mglık tablet antihistaminik bana iyi geliyor. ama astım belirtileri olsaydı daha sistematik bi tedaviye geçerdim. dekonjestan kullanmadım hiç. nane yağı kullandım ama:)


  • dr cucu  (01.05.11 01:42:57) 
bildiğimiz vikis yani nane yağı benzeri:)


  • bıdıbıdı  (01.05.11 01:44:36) 
çile bülbülüm çile... burnum akıyor gözlerim yanıyor. güneşe bakamıyorum. antihistamik ilaç almaya doktora. yoksa burun akıntısı durmak bilmiyor. iş bilen doktorsa alerji pek etkilemez. ama uyuklatan bir hap verirse hiç yapmadığın şeyi yaparsın. tv karşısında uyuklarsın. doktora dersin iş yerimde uyurum böyle. o da sana minoset verir ki uyanık kalasın. sonra başka ilaç kullanırsın yazı rahat geçirirsin. bir de üstüne üstlük acaba tedavisi çıkmış mı diye makaleleri kontrol edersin.


  • inanmazsan inanma  (01.05.11 01:57:17) 
ulan ben yazılanları okuyunca bile gözümden yaş geliyor.
aklıma alerjim geliyor.
yuh lan.
  • ykup  (01.05.11 13:45:17) 
gözlerimden gelen yaşlarla soruyorlar bana "ağladın mı? neyin var?" işte o zaman daha bi ağlayasım geliyor.


  • bıdıbıdı  (01.05.11 15:30:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.