[]

Askerde gecirdigim 'zaman' ne olacak?

Askerligi yedek subay olarak yaptim, yani 1sene devlet memuru oldum, peki emekli olurken bu calismis oldugum 1 sene ne olacak? Bir sene erken emekli olablecek miyim (yani askerlikte gecirdigim sure de dahil olcak mi?) bunun icin yapmam gereken ozel bisi var mi?




 
askerlik borçlanması olarak araştırın. teknik adı bu.


  • ben smyrna  (30.04.11 18:53:45) 
şimdi arkadaşım ;

askerlikte geçirdiğin günler , yedek subay olarak hizmet ettiğin için , ssk primlerin yatmış olarak hesaplanacak.

yani yaş olarak bekleyeceksin ama , gün olarak 1 senelik primin ödenmiş olacak merak etme. bierşey yapmana da gerek yok.
  • expansion pack  (30.04.11 19:35:33) 
teknik adı askerlik borçlanması değil, o bambaşka bir şey.

memur olarak çalıştığınız sürece zaten priminiz ödendi. emekli olurken dikkate alınacaktır.

askerlik borçlanmasında ise askerde geçen çalışamadığınız sürenin primini cebinizden ödemeyi kabul ederek o kadarlık süreyi saydırabilirsiniz. erler yapar onu. emeklilik yaşı geldiği halde prim günü dolmamışsa mesela, 550 günlük primi cebinden ödeyip sanki 550 gün çalışmış gibi yaptırır. 550 gün daha çalışmaktan kurtulur. budur askerlik borçlanması. başka bir olaydır.
  • kibritsuyu  (30.04.11 19:47:53 ~ 19:49:03) 
doğru. ben er olarak yaptığım için prim ödeme kısmına da gitti aklım. cahillik işte. okumadık :)


  • ben smyrna  (30.04.11 20:19:33 ~ 20:19:41) 
prim olarak emekliliğe sayılmıyor, fakat geçirdiğin süre (9 ay, 3 ay acemilik sayılmıyor) yıpranma payı ile birlikte 11 ay ve birkaç gün olarak hizmetine sayılıyor.
bunun için bir form doldurduğumu hatırlıyorum ankara sgk sıhhiyedeki binanın alt katında.

  • Keewy  (30.04.11 21:00:51) 
benim acemilik 18 gündü o zaman 12 ay - 18 gün = 11 ay 12 gün gibi bişi eklenecek o zaman ve hiç bişi de yapmama gerek yok değil mi dostlar?


  • rentts  (30.04.11 22:38:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.