[]

blu-ray rip vs. blu-ray

farz edelim elimizde bir adet 10gb'lık blu-ray rip mkv formatlı film ve bir adet de orijinal blu-ray film var.

1) görüntü kalitesinde farklılık var mıdır?
2) varsa bu farklılık ne düzeydedir? yani brad pitt-colin farrell mi brad pitt-yumurta sepeti mi?

gerizekalıya anlatır gibi lütfen.

 
birebir kopyalanmış bluray ile orjinali arasında bi fark yok.

ama mkv'ye dönüştürülmüş bir bluray ile orjinali arasında fark var. ama gözümüz anlar mı, zor. yüreğimize söz geçirebilir miyiz? hayır.
  • brkylmz  (30.04.11 06:19:51 ~ 06:20:22) 
e tabi rip olduğu için kalite farkı vardır ama rip'in amacı mümkün olduğunca yakın kaliteyi çok daha düşük boyutla sağlamak olduğundan öyle çok fark edilecek ve kafaya takılacak bir fark olmadığı da kesin.


  • baldur  (30.04.11 09:54:31) 
Görüntü açısından gözle görülür bir fark yok.


  • murty  (30.04.11 10:22:26) 
1) var ya da yok demeyeceğim. sadece şunu hatırlatacağım: divx dvdrip'lerin piyasada etkin olduğu zamanlarda da "dvd ile arasında gözle görülür fark yok" geyiği dönüyordu.
2) oynatmak ve izlemek için kullanılan teknolojiye göre değişir. zaten bir zamanlar orijinal dvd'lerden gözle görülür farkı olup olmadığı tartışılan 2cd'lik divx'lerin şimdi adam yerine koyulmaması ondandır.

16.4"lik sony vaio laptop'umun 1920x1080 çözünürlüklü (full hd) ekranında 1080p mkv'ler blu-ray ile aşağı yukarı aynı netlikte görünüyor. yer yer bilhassa karanlık ve çok haraketli sahnelerde fark hissedilir hale geliyor.

aynı laptop'u 46" full hd lcd tv'ye hdmi ile bağladığımda ise ripleri zaten geçtim, orjinal blu-ray'ler arasındaki farkları bile bariz şekilde hissediyorum.
  • blackdog  (30.04.11 10:49:38 ~ 10:55:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.