[]

android dlna (ağ bağlantısı)

var mı böyle bişi? pc'ye ağ bağlantısı kurup, mp3 dinlemek falan...




 
Telefonu modem olarak kullanmaktan mı bahsediyorsunuz?


  • quanche  (29.04.11 21:38:39) 
yok o mobilap ile yapılıyor. mesela masaüstünde d klasöründeki mp3leri telefondan dinleyeyim. telefona yüklemeden, ağ kurup.


  • guest9999  (29.04.11 21:42:30 ~ 21:43:13) 
Ben markette bluetooth ile dosya yöneticisi gibi bir program görmüştüm. Adını hatırlamıyorum ama file manager kategorisinde olabilir. Bir bakın isterseniz, bu şekilde yapabilirsiniz.


  • quanche  (29.04.11 21:47:06) 
baya file manager manager baktım. astro ve es file manager dışında network olayı yok gibi. astro ile es de istediğim gibi değil.


  • guest9999  (29.04.11 21:52:21) 
Bilemedim o vakit. :]


  • quanche  (29.04.11 22:00:52) 
şimdi dlna istiyorsan şöyle çalışıyor:

1-pc'ye server kurman lazım, sanırım windows 7 otomatik açık geliyor bu server ayarları (emin değilim varsa da nasıl bir güvenlik açığıdır bu ya). ben ubuntu kullandığım için mediatomb kullanıyorum. ilk ayarı yaptıktan sonra sıfır sorun çalışıyor. dlna server diye aratıp hoşunuza gideni kurun.

2- telefona client kurmanız gerekiyor. sizin için girdim baktım bunu tavsiye ediyorlar. www.andromote.de markette dlna client diye aratıp da bakabilirsiniz. program tercihi size kalmış ben denemedim.

3- dlna ile sadece pc'nin bağlı olduğu network içinde film-muzik-fotoğraf görüntüleyebilirsiniz. internetten filan çalışmaz. bu da bilginize.

4- allshare samsung'un dlna sistemi. mesela benim televizyonumda var. televizyonun clientı olarak iş görüyor. telefonumda da var. (galaxy s) onda da hem server hem client olarak çalışıyor. telefonunuz samsungsa kesin destekliyordur. baya güzel yapmışlar.
  • darknum  (30.04.11 00:17:25) 
bi de uzun uzun cevap yazıyoruz o kadar, bencillik edip duyuruyu silmeyin. sizden sonra aratanlar olabilir. insanlar faydalansın. (şahsi algılamayın genel olarak silenler var. sinir oluyorum)


  • darknum  (30.04.11 00:20:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.