[]

USA dan Laptop

www.bestbuy.com bunu abd den gelecek olan (abd vatandasi) misafirime siparis vermeyi dusunuyorum. odemeyi kredi kartiyla burdan yapcam, adres olarak onu gostercem.

1) kredi karti benim adres onun, teslimatta sorun olur mu?
2) buna eklenecek olan vergi ne kadar olur?
3) bu urunun global garantisi olup olmadigini nasil anlarim?
4) nasil makine ama?

 
makineyi bilmem ama diğerlerinde hiçbir sorun yaşamazsınız. vergi falan da olmaz hatta size geri odeme olabilir. satıcıya siteye neyse oraya sorun.global garanti icin ek bir ücret odeniyo sony de ordan yaptırması gerekiyor ama yoksa unutmak zorunda kalırsınız garantiyi.


  • rurouni  (23.03.08 15:28:02) 
1- yüksek meblağlı bir alışveriş ve yabancı bir kredi kartı olduğu için problem çıkarabilirler, ekstra güvenlik önlemi olarak kredi kartının ve kimliğinizin scan'lenmiş halini isteyebilirler mesela.

2- siparişinizin gideceği state'e göre sales tax eklenir fiyata, bu da %5-%7 civarı denebilir.

3- sony'lerin global garantisi yok diye biliyorum, sony eurasia'dan eli boş dönen birçok arkadaşım oldu. apple ve asus global garanti veriyor bildiğim kadarıyla. ayrıca toshiba'nın satellite -PRO- serisinin de global garantili olduğunu -DUYDUM-
yine de en mantıklısı alacağınız markanın türkiye temsilcisi ile konuşup netlik kazandırmak.

4- işlemcisi biraz eski gibi, pentium dual-core biraz eskide kaldı yani. ayrıca 1.6ghz de düşük bir hız. core2duo işlemcili bir bilgisayar almakta fayda var.
  • ref  (23.03.08 15:36:08) 
1) kredi kartı sizin adres onun olursa islem yapamama ihtimaliniz yuksek olur,bestbuy gibi siteler son zamanlarda kredi kartı adres bilgileriyle teslimat adresinin aynı olmasını istiyorlar,aynı olmadıgı zaman da urunu zaten satmadıkları icin teslimatta olmuyor dolayısıyla


  • im2shy  (23.03.08 16:52:29) 
forum tandansı olacak ama, yukarıdaki gibi bir dayatma ile karşılaşırsanız, kredi kartınızın fatura (billing) adresini geçici olarak kargoyu yapacağınız adresle aynı hale getirmek istediğinizde yardımcı oluyor bazı bankalar, en azından yapı kredi yardım etti bana zamanında.


  • ref  (23.03.08 20:40:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.