[]

Vergi Affı ve Scooter

Selamz,

Dostlar vergi affı falan çıktı malumunuz. Son tarih 2 mayısmış. 2 senedir vergilerini yatırmadığım 2006 model 150cc'lik bir scooter'a sahibim. Bu aftan yararlanmış olan varsa bana izlemem gereken yolu anlatabilir mi? Bir de 2 seneye yakındır ödemiyorum. Tahmini ne kadar çıkar vergi borcum?


 
bugün aldığım gelir idaresi başkanı imzalı belge ile vergi dairesine gidiyorum. motorlu araç vergileri ile ilgili kısmı müracaat ediyorum. orada adımı tc kimlik no.sunu söyledim. borcumu çıkarttırıyorum ve bir form alıyorum. bu form borcu ödememe esas olmak üzere irade beyanımı alacak. üzerinde borcu nasıl ve kaç taksitle vs. ödeyeceğim yazılı bunu imzalıyorum bir de. sonra şefe gidiyorumn, o kontrol edip paraf ediyor, beni evraktan kayıt almaya gönderiyor. kaydı yaptırıyorum (bir numara ve paraf). tekrar o şefe gidiyorum.şef beni başka bir memura gönderiyor. o memurla tartışıyorum, sanki yokmuşum gibi davranıyor. sonra o memur bilgisayardan borcumu çıkartıyor ve amir bir şekilde her şeyin merkezi sistemden geldiğini anlatıyor. ondan belgeyi alıp yeniden şefe gidiyorum. şef kontrol edip önce müdür yardımcısına paraf ordan evrak kayda yeniden gidip kayıt yaptırmaya gönderiyor beni. oradan oraya gidiyorum, sonra geri gel dediği için şefe geri geliyorum. o evrakımı başka bir memura gönderiyor. bu şakacı birisi,dalgasını geçiyor ve evrakımın bir kısmını bana vermek bakımından "aslını aldım" diyerek evrakın kendinden kalan kısmını alıyor. bir yrpak da bana veriyor -ki devletimize borcumu bu belge ile ödeyeceğim. üzerinde benimle ilgili bilgiler ile borcum ve devletin yaptığı hesaba göre beni kaç liralık fazlalıktanm kurtardığı yazıyor.
bunları yaptım, ama devletimizin güzelliği bana şu oldu: ödediğim trafik cezasını ödememişim gibi gösterdi. bir de üstüne faiz bindirmiş. aferin lan gelir idaresi başkanlığı, vay anasını ya!

  • fempusay  (29.04.11 01:03:59) 
150cc scooterin 2 senelik vergi borcu olsa olsa 100-150 tl olur. afla falan uğraşmaya gerek yok.


  • orpheus  (29.04.11 02:48:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.