[]

geometri dersiyle ilgili

selamlar herkese. ben bu dersi bir türlü başaramıyorum. konulara çalışıyorum lakin soruya geçince çuvallıyorum, göremiyorum. diyeceksiniz çok soru çöz, mesela soruda çizmem gereken bir doğruyu göremiyorum, çok soru çözmekte içimden gelmiyor. acaba ben mi yanlış çalışıyorum? önerileriniz nelerdir?




 
İçinizden gelmeyen o şeyi yapmak zorundasınız :) Çok soruyla karşılaşmanız lazım. Bir de geometrik şekilleri döndürünce önceden görmediğiniz şeyleri görebilirsiniz bazen. Kağıdı döndüre döndüre bakın.


  • sourlemonade  (28.04.11 21:49:13) 
bir adet konu anlatımsız soru bankası alıyosun, başlıyosun en kolay sorulardan çözmeye. bizim zamanımızda birey'in geometri kitabının b serisi vardı, zorluk derecesi a'ya göre daha iyiydi; ama onu tamamen çözdüğünde geometriden soru kaçırmayacak hale geliyordun.

her konudan 1 örnek çözülerek alışılacak bir şey değil geometri, sudoku gibi çözdükçe açılırsın, açıldıkça seversin.
  • repins  (28.04.11 21:58:27) 
kesinlikle en basidinden başlayın derim.kolaylık derecesinde bir konu anlatımlı kitap edinin.hatırladıgım kadarıyla güvenderler cok kolay oluyordu.ordan başlayabilirsiniz.

ya da internet üzerinden soru çözümü videolarını izleyip çözülen soruyu tekrar tekrar çözün ve tekniğini kapmaya çalışın.

sevince bırakılmıyor geometri :)
  • manifeste  (28.04.11 22:09:52 ~ 22:10:27) 
çok saçma bişey söylicem, sıkı tutun. geometri de matematik gibi çözümünü hissettiğin bir ders. soruya bakarken doğru yolda olduğunu hissedebiliyosun ama bunun için onunla vakit geçirmen gerek. yani, evet çok soru çözmeye çalış, ama başlarda çözümsüzlere bakmak sadece canını sıkar. önce çözümlülerin üzerinden git.
bi zaman sonra resmen elin alışıcak ve nerede ne tarafa bi doğru çizmen gerektiğini hissedip olayı hallediceksin.
şunu da söyliyim, ben çözebildiklerimi çözer, çözemediklerim için de kitapla birlikte tuvalete giderdim :)
  • avifa  (28.04.11 22:14:21) 
dediğin şey bende de vardı.geometri yetenek ağırlıklı bi ders yeteneğin olmayınca yapman zor oluo ben de çok uğraştım ama doğru dürüst geometri yapamadan girdim üniversiteye.nerden çizgi çizmen gerektiğiyle ilgili googlea "geometri soru çözme teknikleri yazdım"en çok bu çıktı.

Kısaca şunlar yapılmalıdır.
1) Soruyu içeren konu ve formüller bilinmelidir.
2) Önceden yeterince örnek soru çözülmelidir.
3) Sorunun çözümü için verilen tüm bilgiler şekle yerleştirilmelidir.
4) Açı sorularında ikizkenar üçgen varsa, tepe açısı tespit edilip, taban açılarının aynı olduğu şekle yazılmalıdır.
5) Bir şekilde 30o, 45o, 60o, 150o, 145o, 120o varsa uygun bir köşeden dik indirilerek sorular çözülebilir.
6) İkizkenar üçgen, eşkenar üçgen, ikizkenar yamuk sorularında tepe açılarından dik indirilerek sorular kolay çözülebilir. Kaynakwh webhatti.com: Soru Çözme Teknikleri
7) İki kenarı paralel olan bir dörtgen sorusunda bir köşeden paralel olamayan kenara paralel çizilerek soru kolayca çözülebilir.
8) Yeni öğrenilen her konu mutlaka akşam tekrar edilmeli, hafta içi ve hafta sonunda birer tekrar yapılırsa konu uzun zaman hafızamızda saklı kalır.
9) Başarmak istediğiniz bir konuda samimi iseniz, onu mutlaka başarırısınız.

bundan daha iyisi için daha çok araştırman lazım
  • Monat  (28.04.11 22:16:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.