[]

dell'e teşekkürler

herkesin yapması gereken şeyi bir firma yapınca böyle teşekkür duyurusu açıyoruz işte. birtakım sorunlar olsa da ve bu yüzden çözüm de gecikmiş olsa da anlatayım.

- 6 nisanda vatan'dan laptop alınır.
- hard diskte arıza olduğu için 13 nisanda geri götürülür.
- dell'e kayıt açtırdıklarını ve bundan sonrasını onların halledeceğini söyleyip 14 nisanda laptopu tekrar bana verirler. 15 nisanda dell'e durumun ne olduğu sorulur ve "merkezden onay bekleniyor" cevabı alınır.
- 19 nisanda dell'e durumun ne olduğu sorulur ve vatan'ın onlara "siz değişim kaydı açmayın, onu bizim merkezimiz hallediyor" dediği öğrenilir. sorun nereden kaynaklı bilmiyorum ama aralarındaki anlaşmazlık yüzünden 1 hafta kaybedilir. bu sırada dell'e yeni değişim kaydı açtırılır.
- 23 nisanda eve teknisyen gelir, 5 dakikada değişim raporu yazar ve gider. aynı gün vatan'a gidilir, dell'den onay gelinceye kadar (yarım saat kadar) beklenir ve laptop değiştirilir.

bunun kullanım rahatlığı, kasası falan toshiba'dan daha kötü olsa da, toshiba'nın hem müşteri hizmetleri hem de servisiyle vaktinde deliler gibi uğraştığım için bu duyuruyu açtım.
soru olarak bırakıyorum, bir şey demek isteyen diyebilir.

 
benim de işletim sistemimi 1 mail ile ücretsiz olarak vista dan win7 ye yükseltmiştir kendileri


  • mat couthon  (28.04.11 17:28:51) 
dead on arrival deniyor buna zaten. aldığınız ürün 1 ay içinde arızalanırsa tamir görmeden otomatik olarak değiştirilir.


  • oscar  (28.04.11 17:34:57) 
benim de şarj aletinde sorun çıkmıştı, eve gelip çok sorgu sual etmeden yenisini vermişlerdi hemen.


  • perkele  (28.04.11 17:35:23) 
Dell kesinlikle ve kesinlikle servis konusunda en iyi markadır. Şirkette birinin dizüstü bilgisayarının ekranında sorun vardı, beş dakikalık bir telefon konuşmasından sonra adres \ fatura bilgilerini aldılar ve üç gün sonra yeni bir dizüstü bilgisayar ekranıyla ofise geldiler. Ekranı değiştirdiler ve gittiler.

Daha önce de telefonda tarif ederek bir dizüstü bilgisayarı tamir etmemi sağlamışlardı.

Ayrıca windows olmayan, hard diski biçimlendirilmiş bir bilgisayarda test programı çalıştırabiliyorsunuz.

Herhangi x bir marka olsaydı 3 günde kargonun gitmesi, 3 günde gelmesi, yapıldı yapılacak derken en az 1 haftanın geçmesiyle en az iki hafta beklemek zorunda kalacaktır.

Bu insanları takdir etmek gerek.
  • quanche  (28.04.11 17:37:28) 
@oscar:
toshiba'da da sorun vardı, aldıktan sonraki 2 gün içerisinde fark etmiştim ama 6 haftayı sonuna kadar kullanmışlardı. hatta tamir edilmiş biçimde yolluyorlardı da baya problem olmuştu, uğraşmıştım.

  • sanal uyku  (28.04.11 17:38:51) 
bu arada başlığında toshiba (daha doğrusu servisi olan tnb) yerden yere vuruluyor. ben de tecrübemi yazayım.

30 nisan 2010 tarihinde darty'den toshiba laptop aldım. getirdim, şarja taktım, ertesi gün bilgisayarı açtım, kurulumunu yaptım. hiç sorun yok gibiydi. ama o da ne? ekranın etrafındak kasanın sol üst köşesi, insan tırnağı girecek kadar aralıktı. belki dikkatsiz biri farkına bile varmazdı ama ben takıntılı olarak taktım buna. darty'e götürdün, "bir şey yapamayız açmışsınız paketi" dediler. toshiba'nın ne olursa olsun garantisi var. ilk 15 günde koşulsuz şartsız para iadesi, ilk 1 yıl kırılma dökülme ye karşı tamir garantisi. hemen ona başvurdum. garanti kaydımı aktive ettim. sonra da "beğenmedim bu bilgisayarı" diyerekten garantiden faydalanıp iade ettim. belki iki ay beklettiler ama taksitle aldığım bilgisayarın parasını trink nakit olarak geri ödediler. hiç lolo etmediler. muhtemelen orasındaki aralığı da fark etmediler. standart garantiye yollasam kesin oraya bir damla yapıştırıcı sürüp yapıştırarak geri yollarlardı. ben de yepyeni bilgisayarımı ilk gününden zamklı zamklı kullanır içime sindiremezdim.
  • kibritsuyu  (28.04.11 18:57:51) 
Bozulan şarj aletini ve ethernet portu bozulduğu için komple anakartı eve gelip değiştiler sorgusuz sualsiz. Kontrol bile etmedi adam. Telefondaki beyanımla direkt geldi değiştirdi gitti.


  • mabl  (29.07.11 16:10:08) 
ben de best buy (seattle) dan dell xps 1647 aldım klavyede sorun vardı öbür gün gittim 30 dkk sonra sıfır laptopla değiştirdiler.


  • nekodunlangafana  (15.08.11 05:14:22) 
bilgisayarım yazın başında reset atmaya başlamıştı. telefon açtım, ramleri falan denettirdi. düzelmeyince 4 iş günü sonra teknik servis eve geldi. anakartı komple değiştirip gitti. teşekkürler.


  • tchuck  (15.08.11 09:25:26) 
(bkz: Laptop alacak birine tavsiyeler)

Teşekkürler duyuru ahalisi...
  • najiii  (15.08.11 09:51:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.