[]

yunanistan tax free.

iyi geceler sözlük ahalisi..

şöyle bir durum mevcut:

haftasonu arabayla yunanistana gidiyoruz. internetten baktık, oralarda iphone 4 fiyatları cok uygunmuş.(659 €) bildiğiniz üzere, dünyada tax free uygulaması var. bu uygulama sayesinde, ab vatandaşı olmadığımız için yunanistandan satın aldığımız ürünlerin yaklaşık %10luk kısmı olan vergiyi, ülkeden çıkarken gümrükteki bir ödeme ofisinden geri alabiliyoruz. havaalanlarının hemen hemen hepsinde bu ofisler var. fakat, internetten araştırdığım kadarıyla ipsala'nın yunan tarafında(bu da ne demekse??) bu geri ödeme ofisi yokmuş. benim bu %10luk vergi olan, 60 €'yu geri alabilme şansım nedir? tax refund ofisi olmadan geri alamıyor muyuz? hatırladığım kadarıyla, memlekete döndüğümüzde evrakları postayla yolladığımızda, kredi kartına da iade ediyorlar diye hatırlıyordum, yoksa popomdan mı uydurdum?

bilenler bir yardımcı olsa, hayat bayram olsa...

 
cikmadan baska bir tax free noktasina ugrasaniz bir havalanina mesela ?


  • madworld  (28.04.11 01:28:40) 
sanırım bu olaylar hakkında pek bilginiz yok...

havaalanında ulaşabilecegim yerde olsa tabiki oraya uğrarım. ama bu tax refund ofisler, havaalanlarında gümrüksüz bölgede yer alıyorlar. oraya geçmek için de, uluslararası uçmanız, check-in inizi yaptırıp, elinizdeki evrakları da pasaport kontrolünden geçerken polise damgalatmanız gerekiyor. benim yunanistandan bunları yapmam için, arabamı orda bırakıp uçakla dönmem lazım..

atatürk havalimanında gümrüksüz bölgeye her isteyen geçebiliyor mu???
  • patchozz  (28.04.11 01:33:12) 
tax free ofisleri yalnizca havalimanlarinda olmuyor, bazi buyuk alisveris merkezlerinde de oluyor. hatta shoppingfest gibi kimi donemlerdetaksim meydaninda 1, istiklal caddesi uzerinde de 2, istinye park da 1 gibi bircok yerde vardi. arastirirsaniz yunanistan da da havalimani disinda bulabilirsiniz.


taxfree islerini global blue diye aratabilirsiniz google da.
  • emfuzi  (28.04.11 01:37:27) 
bu gördüğünüz tax free ofisleri turistler için düzenlenmiş olmasın? yani onların tax free evraklarını düzenlemede yardım amacıyla kurulmuş olmasınlar?? parayı geri aldığımız ofisler havalimanlarında hep gümrüksüz bölgede, yani pasaport kontrolünden sonraki kısımda, yolcu olmayan kişilerin giremediği alanda yer alıyor..


  • patchozz  (28.04.11 01:43:05) 
hayir, tax free formu alisveris esnasinda kesilir, ilgili kasiyer doldurur. hatta tax free ve normal fatura ayni anda verilmez. taxfree faturasi ayridir. bu bahsettigim ofislerden nakit vergi iadesi alabiliyorsunuz.

daha fazla fikir vermesi acisindan turkiye de en cok kullanilan taxfree sirketinin linki: www.istshopfest.com
  • emfuzi  (28.04.11 02:04:06) 
yunanistan da cok ucuz oldugunu nerden duydunuz? Onlar kontralı fiyatlardır büyük ihtimalle ayrıca factory unlock iphone yok yunanistan da. vodafone ve cosmote tarafından sim kilitli olarak satılıyo olması gerek.

o belgeleri yollayıp hesaba parayı yatıryolar olayını ben de duymuştum ama havaalanında falan ürüne de bakıyolar bildigim kadarıyla. zaten tam %10 nunu da vermiyolar kesinti oluyo
  • rurouni  (28.04.11 02:04:54 ~ 02:05:31) 
yunanistanda factory unlock satıldıgını apple'ın sitesinde gördüm. support.apple.com tabiki, simlocklu ise o fiyata almam.. ben daha önce ispanya'dan ps3 almıştım. ps'yi alırken, kasiyere söyledim taxfree olayını, o da bana bir form doldurdu, hatırladıgım kadarıyla form, tax free belgesi ve fatura ile birlikte pasaport kontrolunden gectim. kontrolde polis o formu da doldurdu, havalimanında gümrüksüz bölgedeki vat refund ofisinden de belgeleri vererek vergiyi geri almıştım.

sanki o tax free evraklarının ustunden hatırladıgım kadaıryla, bütün belgeleri doldurup, zarfın ustunde yazan adrese postaladaıgımızda, 5-6 hafta icinde istedigimz kredi kartına da parayı yatırabiliyorlardı.. yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum?

yunanistanda apple store yok. ya vodafone-cosmote magazalarından satın almak gerekecek ya da germanos diye bi yunan teknosa'sı varmış. ordan alacagım.. %10 u olmasa da 659 un %8i en az 55 euro civarı yapar, az para değil..
  • patchozz  (28.04.11 02:48:27 ~ 02:53:11) 
yunanistanda telefon ve buna benzeri adevatların hepsi kontratlıdır.çünkü orda okurken bende iphone almak istemiştim kontrat yapmam gerektigi söylemişlerdi. bence iyice araştırın.


  • ΣΕΛΗΝΗ  (28.04.11 10:31:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.