Giriş
(1)

İspanya'daki ya da Avrupa'daki hastanelerle ilgili, çok zor durumdayım!

didamn
Herkese merhaba,Şu anda İspanya'da bir dönemliğine okumakta olan bir üniversite öğrencisiyim. Yaklaşık bir ay önce medikal bir sorunum oldu ve devlet hastanesinin acil servisine gittim. Orada bana verilen hizmetlerin ücretsiz olduğu söylendi, bunun üzerine ben de tedavimi oldum. (Tedavi dediğim, on
Herkese merhaba,

Şu anda İspanya'da bir dönemliğine okumakta olan bir üniversite öğrencisiyim.
Yaklaşık bir ay önce medikal bir sorunum oldu ve devlet hastanesinin acil servisine gittim. Orada bana verilen hizmetlerin ücretsiz olduğu söylendi, bunun üzerine ben de tedavimi oldum. (Tedavi dediğim, on dakikalık bir muayeneden ibaretti, yani öyle hastanede yatma durumu ya da ciddi bir şey yok.) Mutlu mesut evime döndüm.

Ama gel gör ki, bugün hastaneden tedavim için 288 Euro borçlu olduğuma dair bir mektup aldım!

Bu nedir şimdi bilen var mı?
Ödemek zorunda mıyım?
Hukukçu bir arkadaşımın dediği kadarıyla, avrupa birliği yasalarına göre, beni bu para hakkında bilgilendirmemiş oldukları için ödeme talep etme hakları da yok. Doğru mu bu?
Malumunuz, avrupa'da kısıtlı bütçeyle yaşamaya çalışan bir öğrenciyim ve şu anda kesinlikle bunu ödeyebilecek durumda değilim.

Haklarım nedir? Yaptırımlar nedir?
Bilen birisi bir şeyler söylerse çok çok mutlu olacağım!
Şimdiden teşekkürler.
0
didamn
(27.04.11)
sigortan var mıydı, seyahat sağlık sigortası falan? eğer varsa onlara belgelerini göndererek paranın iadesini alabilirsin vs ama çoğu sigortada sen paranın belirli bir yüzdesini ödemek zorundasın.
malesef avrupa'da bu işler böyle, benim de başıma bir benzeri gelmişti.
0
meriadoc
(27.04.11)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.