[]

AVM'deki dukkanlarin kar marjlari nelerdir?

Ucu ucuna mi geciniyor oradaki dukkanlar, yoksa kar marjlari gercekten yuksek mi?




 
belli başlı ürünler dışında dayıyorlar... yoksa o kira + masraf çıkmaz.


  • vito andolini  (27.04.11 15:24:38) 
arkadaşım avm dükkanları öncelikle kira+ortak katılım payı+reklam katılım gider payı ve ciro üzerinden kira öderler ve bunlar genelde m2 başına hesaplanır,ayrıca işçi ve diğer giderleride düşünürsek işleri zor, genellikle avmlerde sadece bir kaç kurumsal giyim firması ve büyük fastfood tarzındaki yerler kazanır gerisi hikaye...


  • cumhurguray  (27.04.11 15:30:04) 
bu isi yapiyorum o yuzden net cevap verebilirim. ticarette bir seyi 1 e ealip 3 e satmiyorsan kar olmaz. bu minimum kar icin gecerli. dogal olarak fiyat farkliligini da goz onune alarak kiminden 3 kiminden 5 kiminden 10 kat kar yapilir. sanilanin aksine kar olmayan hicbir is yapilmaz. kimse keriz degil. cumhurguray arkadasin soyledigi kira odeme sekli her dukkan icin gecerli degil. bir dukkan ne kadar para kazaniyor merak edenleri bir cumartesi her hangi bir avm de bir dukkani izlemeye davet ediyorum. izlesin ve donen parayi hesaplasin.


  • nicke  (27.04.11 16:17:05) 
@nicke, herhalde amerikadaki AVMler adina konusuyorsun sen, turkiye'dekiler de dedigin gibi mi?


  • comptrol  (27.04.11 16:55:04) 
turkiye de de is yapan tanidiklarim var. o yuzden turkiyedekiler icin de gecerli soylediklerim. zaten turkiye icin yazmistim. malesef isim ve dukkan ismi veremem ama bir avm de hic is yapmiyor gibi gozuken kucucuk bir dukkan bile kendini rahatlikla dondurur.

tabi ki basarisiz isler, girisimler de olur hayatta. ama yuzdeye vuracaksak bunlar yuzde 10 u gecmez. can egrisi gibi. ayrica turkiye de asgari ucretler calistirilan tezgahtarlari unutmayalim. isci gideri dediginiz gercekten komik rakamlar.
  • nicke  (27.04.11 17:08:46) 
avm'lerde kiosk denen ortada duran tezgahlarda bilen dönen paranın haddi hesabı yok. bir de şu var: eğer markaysanız rakiplerden geri kalmamak için yayılmanız lazım. o yüzden her yeni açılan avm'ye belli başlı markalar önden yer kapıyorlar. demek istediğim avm'ler kilit noktalar.


  • terp  (27.04.11 19:54:29) 
@cumhurguray in kira konusunda soyledikleri dogru.

@nicke in yanildigi bir nokta var, 1 e mal edilen urunu 3 diye belirtmissiniz fakat bu ozellikle buyuk markalarda, ki artik avm lerdeki tum markalar onemli markalardir, 1 e mal edilen bir urun minumum 10 a satilmali ki kar edilsin.

ayrica sirketler, kendilerine dogrudan bagli avm magazalarindan yalnizca kar beklentisi gutmezler. pazar payi icinde kalmak, hedef kitlenin genisletilmesi, markanin akilda kaliciligi ve guvenilirligini arttirmak vs gibi bircok yan gelir kalemi var. bunlar cirodan bagimsiz seyler.

ornegin istanbulda astoria diye bir avm var, saniyor musunuz ki burdaki magazalarin hepsi kar etsin? sirketler artik yan gelirleri de dusunerek avm lere magaza aciyorlar.

ha avm deki sirket magazasi degil de, franchise bir magazaysa tek amaci kar etmek olacak.

bu arada eklemek istedigim bir sey daha var oldukca onemli. sirketler avm lere magaza acarken ozellikle yeni acilan bir avm ise, belirli bir sure ordan kar beklemezler, yerine gore 1-12 ay arasinda magaza zarar edebilir. ama o sirketin o avm den cekilmesi, pazar tarafindan sirketin guc kaybettigi seklinde yorumlanabileceginden veya ileriye yonelik arastirmalar sirketin ciddi karlar elde edecegini gosterdiginden, sirket belirli bir sure zarar etmeyi zaten goze alir.

sektordenim bu arada.
  • emfuzi  (28.04.11 01:02:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.