[]

Kız arkadaşla otelde/pansiyonda kalma sorunsalı

Şimdi ben ve hatunum pansiyon veya otelde kalmaya karar verdik. Evli değiliz. Nasıl olacak bu iş? Kalamazmıyız aynı odada? Kayıt falan alıyorlar? Soyadlar tutmuyor falan? Biraz izah etseniz de bilgimiz olsa?




 
kameralı odalar var, yakınlaşma olunca basıyolar,o odalara yerleştiriyolar sizi.

şaka bi yana hiçbirşey olmaz.
  • benlik bu kadar  (27.04.11 13:29:56 ~ 13:30:06) 
gitmeden önce arayıp sor, evlilik cüzdanı isteyenler çıkabiliyor.


  • awp ua  (27.04.11 13:44:50) 
tek başına iki kişilik oda tut. yani çift kişilik yataklı bi oda. check-in i beraber yaptırıcaksın diye bişey yok ki. odaya bizden habersiz biri girmiş dicek halleri de yok :)


  • onexey  (27.04.11 13:50:35) 
Turistik mekanlarda problem olmuyor. Büyük şehirlerde de genelde problem olmuyor ama pansiyonu/oteli iyi seçmek lazım.

Gitmeden önce telefonla arayıp "nişanlımla geleceğiz" diye zarflarsan adamlar rengini belli eder.
  • kimlanbu  (27.04.11 13:53:50) 
öyle çift kişilik yataklı tek oda tutmakla falan uğraşmayın. resepsiyona kimlik bilgilerini vermeden geçen herhangi bir müşteriyi güvenlik tespit ederse ki, edilir, o bölgeye artık kim bakıyorsa, jandarma v.b. haber verilir veya sizden fahiş bir single supplement farkı alınır, olmadı atarlar . oteller kalan her müşterinin kimlik bilgilerini günlük olarak bildirmekle yükümlüdür kanunen. saçma sapan bir duruma düşersiniz.

turizm bakanlığına bağlı yıldızlı oteller kanunen size evlilik cüzdanı soramazlar. bu uygulama kaldırılalı yıllar yıllar oldu. sadece resepsiyonist sizi veya yanınızda ki kişiyi güvenilir/sağlam bir tip olarak görmediyse bahane uydurmak için ister evlilik cüzdanı. yıldızsız, belediyeye bağlı oteller evlilik cüzdanı sorabilir.

sırf bilgi olsun diye eklemek istedim. oda fiyatı yatağın veya odanın çift kişilik olup olmamasına göre değil,esasen kalacak kişi sayısına göre belirlenir.
  • Phoebe  (27.04.11 14:08:41) 
bulunduğu şehre göre değişiyor. antalya'da kale içinde buna pek rastlamadım. gerçi tabi turiste ayrı türke ayrı muamele eden de var ama artık öyle olursa başkasına gidersiniz. yine de aramakta fayda var. en önemli unsur "şehir" tabii ki.


  • ben smyrna  (27.04.11 14:12:22) 
odalarınızı yanyana alsanız. 2 kişi tek odada kalmaktan daha fazla ödersiniz ama otelin içerisinde kim kimin odasında kalıyor dikkat etmezler.


  • geven kafa  (27.04.11 14:23:22) 
eskişehirde genelde soruyorlar aklınızda bulunsun. olimposa falan gidecekseniz pansiyonlarda sallayacaklarını sanmıyorum fakat daha aile tarzı yerlere gidecekseniz sorun edebilirler tabi bilmem kaç milyar insan var dünyada hepsi ayrı cins


  • yuto  (27.04.11 14:36:15) 
18 yaş üstü için yasal bi sıkıntı olmaması lazım


  • pirenses  (27.04.11 16:29:33) 
evlenseniz?


  • acimasiz gercekler  (27.04.11 19:58:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.