[]

sokak müzisyeninin fotoğrafını çekmek

bu işin raconu nedir? çektikten sonra para vermeli miyiz?




 
hiç birinin isteyeceğini sanmıyorum ama sen yine de emeğe saygı at biraz.


  • qweqwe  (26.04.11 20:28:23) 
bence yapacağın iş üzerine (fotoğraf vs.) vereceğin bi ücret değilde işini gördükten sonra biraz zaman ayırıp onun yaptığı şeyi dinledikten sonra bırakacağın normal müzisyen ücretinden biraz daha fazlası uygundur. 2 lira değilde 10 lira bırakmak gibi. ama dediğim gibi fotoğrafları aldım bu da senin hakkın diyerek değil. biraz zaman ayırıp icra ettiği şeyin emeği olarak vermen daha iyi olur.


  • kapi acik richard gere  (26.04.11 20:40:03) 
anladım, peki şöyle bir şey daha mı kıyak olur, gidip o kişinin fotoğrafını çektikten sorna bastırıp falan versem?

yani bir de 10 lira abartı yahu :/ 5 sokak müzisyeni çeksem 50 lira. konsere gider ana sahneden bon joviyi çekerim be birazcık daha kasıp ?
  • cedric tweedledee  (26.04.11 20:42:43) 
biraz dinle, biraz para ver (fotoğraftan para kazanacaksan 10 tl abartılı değil, aksi takdirde 1 tl de olur), bastırıp fotoğrafını vermen de ayrıca güzel olur ama aynı yerde bulamama ihtimalini de gözönünde bulundur.


  • Khaz  (26.04.11 20:50:43) 
sen de haklısın. kimisine dediğin gibi resimlerini bastırıp vermen ya da çalışmanı yapacağın; site, dergi vs. adres ya da matbusunu vermende mutlu eder. ama bence hadi 10 değilde atacağın 3 5 diyelim işin raconudur bana göre.


  • kapi acik richard gere  (26.04.11 20:51:10) 
yok para kazanmayacağım canım bu işten : )) öylesine benim için bir hobi.

yani 1 tl değil de birazcık daha yüksek bir şey atmak daha mantıklı diyorsunuz.

tamamdır teşkür ederim.
  • cedric tweedledee  (26.04.11 21:05:07) 
Bence iyi bir fotograf üç beş liradan daha önemlidir o sanatçılar için. Dinleyin, ara verdiğinde "fotografınızı çekmek istiyorum, size de gönderebilmem için e-posta adresinizi alabilir miyim?" deyin, sonraki şarkıya başladığında çekin, bence yeter.


  • sourlemonade  (26.04.11 22:09:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.