[]

excel sorunu

merhabalar,

excel 2007 kullanıyorum. elimde yaklaşık 20 yıllık daily data var. yalnız çok akıllı excel bazı değerleri tarih olarak algılamış(30.03ü 30.mar gibi) ve bunlardan 100lerce var. tek seferde bütün hücrelerin formatını sayıya çevirince, tarih olan hücreleri alakasız numaralara çeviriyor. bu bütün hatalı hücreleri kısayoldan gerçek değerlerine çevirmenin bi yolu var mıdır? çok aradım ama bulamadım. bi yardım lütfen.


 
dataların olduğu sütunu filtreledikten sonra filtreye tıkla.

docs.google.com

resimdeki gibi tarih olanları ayrı value olanları ayrı ayrı gösterecektir. tarih olanların başındaki tick i kaldırıp (işaretlediklerimi) kalanları istediğin gibi biçimlendirip filtreyi kaldırırsın.
  • mahallenindelisi  (26.04.11 19:00:13) 
yok denedim onu 407222 gibi değerlere çeviriyo sayıyı. şu an filtreleyip tek tek elle düzeltiyorum işte mecburen.


  • mngdsr  (26.04.11 19:02:12) 
bunun nedeni muhtemelen sizin türkçe excel kullanıyor olmanız ancak excel dosyasının yabancı bir pcde text olarak hazırlanmış olması. bence regional settings'den pcyi abd (veya dosya nereden geldi ise) oraya çevirin. ve öyle açın. o zaman hücreler olduğu gibi kalacak. mesela 30.03 30.03 şeklinde. o halde iken tarihe çevirin. kaydedin (bunları hep yedek dosya üzerinde yapın tabi) sonra reg. settings'de tarih vs ayarını yine türkiye yapın. olmasa da denemiş olun.


  • ben smyrna  (26.04.11 19:18:15) 
bu arada ctrl+h yi de unutmayın düzenleme sırasında.


  • ben smyrna  (26.04.11 19:18:35) 
@ben

olmadı valla bu sefer de 30-mar şeklinde çevirmiş. değer olarak zaten 30.03 değil 30.03.2011 görünüyo o hücrelerde
  • mngdsr  (26.04.11 19:30:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.