[]

25 yaşından sonra gitar öğrenilebilirmi?

başlıkta da belirttiğim gibi bir soruyla içim içimi yiyor sevgili asım can gündüzler.. ben bu yaşına kadar hiç bir sanatsal faaliyette üstün başarı gösterememiş biraz da motivasyon eksikliği ile kendini ilime irfana vermiş biri olarak artık eksik yönlerimi de tamamlamam gerektiğini düşünüyorum..

Yıllardır akustik gitarla aramızda acayip bir elektriklenme vardır birbirimizi çok çekici buluruz..benim bu yaştan sonra çalmayı öğrenme şansım varmı acaba? önerileriniz nelerdir? istanbulda önereceğiniz kurs ya da hoca varmı (pahalı olmayan herşey tercih sırasında kendini epey öne taşır)


 
böyle bir önyargı var enstrüman öğrenmeyle alakalı, evet. yok kemana 6 yaşında başlanırmış, yok piyano için 12 yaş çok geçmiş vesaire. müziğe yatkınsan 50 yaşında bile; tutkun olduktan ve zaman ayırabildikten sonra her türlü enstrümanı öğrenirsin. öğrenemezsen bile kaybedecek bir şeyin yok nihayetinde.


  • blackdog  (26.04.11 12:18:54 ~ 12:19:29) 
işte o yatkınlık var mı yok mu ondan emin olamıyorum çokta fazla bildiğim bir alan olmadığından ama içimde sevgisi var elbet yeterli olurmu


  • neyazayimbensimdiburaya  (26.04.11 12:21:59) 
kendi kendine öğrenen biri olarak 2 sene sonunda anca bişeyler çıkmaya başlıyor, bu süreç biraz sıkıntılı bazen bırakmaya kadar gidiyorsun fakat önemli olan bırakmamak, bi basamak var orayı aştıktan sonra öğrenmek çok daha zevkli hale geliyor, bu da en az 1 seneni alır, kursla daha hızlı ilerlersin diye düşünüyorum, internette birsürü gitar dersi, dökümanlar, youtube da videolar var fakat bazen yolunu şaşırıyor neye çalışacağını bilemiyorsun motivasyonun düşüyor


  • freebird5406_2  (26.04.11 12:29:19) 
bence içinde böyle bir heves varsa 79 yaşında bile olsan öğren..


  • mert mase  (26.04.11 12:52:41) 
ahmet kanneci 30 undan sonra başlamış diye biliyorum ben.


  • McCoy  (26.04.11 13:06:40) 
Bir örnek daha olsun; Rammstein'ın bas gitaristi Oliver Riedel 20 yaşında başladı bas gitara.


  • hjarteblod  (26.04.11 14:24:01) 
öğrenmek ne istesen amına bile korsun afedersin


  • epsilondelta  (27.04.11 00:35:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.