[]

köpek eğitimi

Daha önce de eğitim konusunda danıştığım dünyalar tatlısı 11 aylık Tekila ‘mın (golden olur kendisi) bir türlü eğitimini tamamlayamadık. Bir kaç hafta önce görüşme yaptığımız hocamızın eğitim hususunda ücretini ertesi gün ödememize rağmen kendisini pek göremedik ve anlaşmamızı iptal etmek zorunda kaldık. Ancak aşırı derecede ürkek ve kendini güvensiz hisseden oğlumla artık sokakta yürümek iyice işkence haline geldi, sürekli koşarak çekiştirerek istediği yerlere ulaşıyor, bir kaç ufak sakatlık ve bir kaç çok büyük sakatlık tehlikesi atlattık.

Bu sebeple bana acilen köpeğime ürkmeden, korkmadan yürümesini sağlayabilecek, insanların onu yemeye çalışan vahşi canavarlar, arabaların da onu kaçırmaya gelen uzaylılar olmadığını anlatabilecek eğitmen aramaktayım, internetteki evde eğitim veren insanları ben zaten arıyorum ama karar vermeden önce tanıdık bildik biri var mıdır etrafınızda diye danışmak istedim, tek istediğim her komutu harfiyen dinleyen, asker gibi bir köpek sahibi olmak değil, sokakta mutlu mesut yürüyebileceğim bi köpek sahibi olmak, yardımlarını bekliyorum, teşekkürler şimdiden,

Ps: bilgi verirken ücretler konusunda da bilgi verirseniz sevinirim,

 
Vermek istediğiniz eğitim, köpek eğitiminin ilk konularından. Yani, çok kompleks karmaşık birşey değil. Otur, kalk, yat, yürü, dur gibi komutlar için illa ki bir eğitmene ihtiyacınız yok. En önemlisi köpeğiniz golden zaten. Çok zeki hayvanlar. Doğru eğitim şekliyle bu tarz ufak tefek eğitimleri, bir eğitmen olmadan verebilirsiniz.

Kolay demiyorum, her köpek eğitiminde olduğu gibi uzun bir süreç. Ve en önemlisi, bu eğitim asla bitmeyecek. Her gün defalarca tekrarlamanız gerekecek. Örneğin köpeğinize otur komutunu öğrettikten sonra, günde bir kere tekrarlamaya kalkarsanız başarısız olursunuz. Unutuyorlar çünkü.

Benim size tavsiyem, eğitim kitapları, videoları gibi kaynaklara ulaşmaya çalışın. Özellikle internette gerçekten köpek eğitimi için inanılmaz kaynaklar var. Çok rahat bir şekilde uygulayacağınıza inanıyorum.
  • liriamer  (26.04.11 10:50:32) 
eğitim kitapları aldım, dog whisperer 'ın her bölümünü izledim ama neticede çalışan insanlarız, bütün gün yalnız kalıyor köpek ve bu sebeple sürekli pratik yapma imkanımız olmuyor, bir de bizim asıl sorunumuz tekilanın inanılmaz ürkek ve kendine güvensiz bir köpek olması, zaten bu sorunu aşabilirsek yürüme sorununu da aşabiliriz, bu yüzden köpeğe otur kalk yat komutlarını öğretebilecek bir hocadan ziyade köpek psikolojisinden anlayabilen ve bunu düzeltebilen bir hoca daha yararlı olacak sanıyorum, daha önceki hocada yaşadığımız ciddi sorunlar ve sorumsuzluğu sebebiyle netten arayıp bulmak yerine öncelikle tanıdığı bildiği, referansı olan birileri belki olur diye buradan arıyorum,


  • hypathia  (26.04.11 10:56:01) 
sanirim ben size yardimci olabilirim. ama iste her zamanki gibi sehir farkliligi durumu var. hep bu duvara tosluyoruz :)
istanbulda olsam ucretsiz halledebilirdim.
(bkz: luca tj) kendisi benim dostum olur, sokak kopegiydi, 10 gunluktu tanistigimizda.
videolari da var :)
  • numbernine  (26.04.11 11:52:35 ~ 12:02:40) 
bayıldımmmm :) rengi ve bakışları tekilaya benziyor, çok kıskandım başlığı okuduğumda ben senin köpeğinin yaptıklarının onda birini belki de sadece yüzde birini istiyorum , bana bu kadarcığı bile yeter , çok üzüldüm istanbulda olmadığına :)


  • hypathia  (26.04.11 12:03:16) 
istersen telefonla da yardim edebilirim.


  • numbernine  (26.04.11 12:42:04) 
mesaj gönderdim hem burdan hem sözlükten


  • hypathia  (26.04.11 12:58:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.