[]

Yabancı dilde okuma yaparken sözlük kulanımı

Örneğin ingilizce bir kitap okuyorsunuz, ara ara anlamını bilmediğiniz kelimeler var. ne yapıyorsunuz?

sözlükten bakmak doğru olur mu kelime haznesini geliştirmek babında?

içinde tr-ing sözlük içeren bir ebook reader gibi bir şey var mı, mesela işaretlediğimiz kelimeyi popup gibi türkçesini gösterecek filan.

akıl fikir bir yol gösterin, yabancı dil severler.

 
yanlis bi yol olabilir ama genellikle sozluk kullanmak yerine cumlenin tamamindan anlamini bilmedigim kelimeyi anlamaya calisiyorum (bilmiyorum duzgun ifade edebildim mi:)pc ve kitap onumde acik ve okurken bilmedigim bi kelimeyi aratirsam inanilmaz vakit kaybediyorum:( hade suna da bakayim buna da bakayim diye. ama okudugumdan hicbisi anlamamissam bakarim tabi:)


  • euteamo  (25.04.11 15:40:47) 
ipad ve iphoneda ki ibook uygulamasinda dahili ingilizce sozluk var. anlamadigin kelimenin uzerine basili tutup cikan menuden sozlugu seciyorsun, hoop.


  • arnatuile  (25.04.11 16:08:34) 
pop-up olarak, taranılan kelimenin anlamını oracıkta gösteren babylon var.

ancak ben Cambridge Advanced Learner's Dictionary kullanıyorum, kelime dağarcığı istiyorsanız bu tam size göre. bir kelimenin etimolojik yapısından cümle içindeki kullanımlarına kadar her şey var içinde.
  • einherjer  (25.04.11 16:26:22) 
chrome kullanıyorsan google dictionary extension'ı var. ama ing-ing elbette.


  • desideratum  (25.04.11 16:56:33) 
amazon kindle ın ingilizce sözlüğü var normalde. bir de forumun birinde rastgeldim. birisi ingilizce türkçe sözlük uyarlamıştı kindle için. kullanıyorum, fena değil. sözlük kullanımı çok kolay. yazıyı okurken imleci kelimenin yanına getirdiğinizde kelimenin anlamlarını gösteriyor.gayet kullanışlı. tek sorun yüklenilen ing-türkçe sözlüğün kalitesi. zamanla kaliteli sözlükler de eklenebilir.


  • kilgore trout  (25.04.11 18:38:57) 
ben bakmadan geçiyorum,kelime çok ilgimi çekerse o zaman sözlüğe bakıyorum.


  • nekodunlangafana  (25.04.11 19:13:06) 
parçanın gidişinden anlamamışsam zargan.com var oradan bakıyorum hemen. bayaa geniş kelime haznesi var. bana yetiyor en azından.


  • bıdıbıdı  (25.04.11 21:08:12) 
ingilizce kelime haznemi bahsettiğin şeye borçluyum.
pc'de bu uygulama için budaneki diye bir firefox eklentisi var. o da olmadı, tureng'in sayfasında çok yararlı eklentiler var.

  • pangea  (25.04.11 22:49:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.