[]

Proje yöneticisi/koordinatörü nedir, ne değildir?

Bilişim/Reklam sektöründen bir firma bana böyle bir iş teklifinde bulundu. Bu işi ilk defa duyuyorum. Duyurudaki projeciler sizden yardım bekliyorum. Anlatın abi bana.




 
projenin iş ve süreç takiplerinden sorumludur.
proje süresince müşteri ile düzenli toplantılar yaparak proje ile ilgili bilgilendirme ve durum değerlendirmesi yapar.
projenin bütçesinden ve maliyetinden sorumludur.
projenin başarısından sorumludur.
proje süresince çözülmesi gereken tıkanıklıkları halleder.
varsa proje takımları arasında iletişim ve koordinasyonu sağlar.

proje yöneticisinin en önemli işi ve işini doğru yapıp yapmadığının göstergesi yönlendirme toplantıları ve bu toplantıların başarısıdır.
proje yöneticisi, düz yazı ile yazarsak, projeye en yukardan en geniş açı ile bakıp başarılı bir sonuç için nereye, hangi konuya kimin ya da kaç kişinin ağırlık vermesi gerektiğine karar veren. aldığı, alacağı ya da almayı ıskaladığı kararlar ile projeye yöne veren, projenin başarısını diğer proje elamanları ile kıyaslayınca en çok etkileyen kişidir.
projenin planlamasını ve plana uyulmasını sağlar.
  • burgcry  (25.04.11 14:15:42 ~ 14:28:31) 
Bilişim ve reklam yan yana geldiyse muhtemelen bir dijital ajans (interaktif ajans)tan bahsediliyor olmalı bu da. En azından orta (veya az da olsa) flash, css, java script, html, facebook connect gibi mevhumlardan haberdar olmayı gerektirir. Proje yöneticisi bunların kullanımı ile birebir ilgili olmasa da yapan kişinin bunları kaç günde uygulayabileceğini az çok kestirebiliyor olmalıdır. Yani bir projeyi kreatiflerden aldıktan sonra sunumunu yapar eğer ok'lenirse içeriye sokarsın. Lakin sevimsiz de olsa genellikle her şeyin teslim edilmesi gerektiği bir tarih bulunmakta. Bu noktada içerdeki teknik adamların (buna tasarımcı da dahil) işleri kaç günde yapabileğini bilmen gerekiyor (girer girmez olmasa da hızlıca öğrenmelisin). Kısaca 15 günde tamamlanması gereken bir işin AS developer'ı çıkıp 12 gün zaman istememeli. Aslında proje yöneticisini en güzel özetleyen tanım "müşteri ile çalışan arasındaki dengeyi gözeten kişi" olarak isimlendirilebilir.


  • bill murray  (25.04.11 14:44:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.