[]

icra yoluyla satılan konut

hukukçu arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim;

bir bankadan çekilen krediye kefil(6.sırada) olan birinin evi diğerlerinin malı mülkü var mı yok mu araştırılmadan icra yoluyla satışa çıkarılmış durumda. ev bugün ev sahibinin ihaleye gireceklerden ricası üzerine satılamadı 10 gün sonra %40 bedelle tkrar satışa çıkarılacak. merak ettiğim şu sanırım iik 135 e göre ev satıldıktan 15 gün sonra tahliye edilmeli peki bu evin satışına itiraz edilirse yerel mahkemesi ve temyiz dahil bu dava ne kadar sürer?


çünkü banka(vakıfbank) avukatı olan şahıs utanmadan bakındık diğer kefiller yerinde yok en kolay olan evdi şimdi bunu satalım diğerlerini sonra araştıracağız gibi bir yaklaşıma sahip.


evin sahipleri evden mümkün olduğunca çıkmak istemiyorlar. banka hiç bir şekil de uzlaşmaya yanaşmıyor 63 bin lira olan para içn 189 bin lira talep ediyorlar onca konuşmaya rağmen 120 bin liradan bir kuruş inemem deyip kesip atmışlar sonunda.

bu ev de uzun süre kalmaları için bir şansları var mı sizce?

 
İhalenin feshi davaları temyizi yargıtayı derken 1 - 1,5 yıla kadar sürer. Evde ikamet edenler bu süre içinde ikametlerine devam edebilirler fakat ihalenin feshi gerçekleşmezse kaldıkları süre boyunca evi alan kişi tarafından kira bedeli talep edilebilinir.


  • emininsel  (25.04.11 13:53:34 ~ 13:54:23) 
ihalecilere bakılırsa bu ev kesin bankada kalacak diyorlarmış, banka kira isteme yoluna gider mi peki? duyumlarınız ya da tecrübeleriniz ne diyor?


  • haskoylu deli hasan  (25.04.11 13:58:40) 
Banka kendi gayrimenkul birimine veya ortak olduğu bir gayrimenkul şirketine devredip satma yoluna gidebilir. Bankalar kira isteyebiliyorlar.
Ayrıca banka alacağa mahsuben alırsa bankadan geri almak için aynı bankadan kredi çekme yoluna gidebilir.

  • emininsel  (25.04.11 14:18:21 ~ 14:22:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.