[]

Microsoft'ta staj

Merhabalar, ben bilgisayar mühendisliği 2. sınıf okuyorum. oldukça hevesliyim alanımda gecemi gündüzüme katıyorum bazen birşeyler öğrenebilmek için. microsoftta çalışan bir tanıdık aracılığıyla insan kaynaklarına cv mi ulaştıracağım. 5 kişi alıyorlarmış sanırım öyle dedi yani adam. ama 5000 kişi falan başvuruyormuş. bazı şeyleri bilmem gerek:

1. bu bahsettiğim hakkında bilginiz var mı?
2. bu adamlar neye dikkat ederler acep cv de? mcse dersleri almıştım falan bunlara dikkat ederler herhalde. di mi?
3. cvyi ingilizce mi hazırlasam türkçe mi? microsoft türkiye'ye başvuruyorum tabii.
4. doğru yolda mıyım?
5. naber?

teşekkürler şimdiden.

 
İkinci sınıfta olmanız dezavantaj zira daha bilgili kişileri seçerler genelde. Umarım yanılıyorumdur ama üçüncü sınıfı bitirmiş kişilerin size göre önceliği vardır.

Hatırladığım kadarıyla, İstanbul'da olduğu için başvurmamıştım, Bilkent bilgisayara belli bir kota açmışlardı ve gidecek kişiler gönüllüler arasından kura ile belirleniyordu. Başka kriterler de vardı belki, dediğim gibi çok ilgilenmedim şehir yüzünden. Çalışma yerine eğitim ağırlıklı bir stajdı hatırladığım kadarıyla.
  • crown  (20.03.08 23:02:04) 
sevgilim istanbul universitesi bilg. muhendisligi 3. sınıfta okuyor. yazını ona pasteledim. dedi ki.. cv yi ingilizce hazırlasın cünkü yabanci dil bilgisini de olcmek isteyeceklerdir muhtemelen... ve ayrica yine dedi ki... microsoftta calisacagina gitsin bir linux projesinde gönüllü olarak calissin... elciye zeval olmaz...


  • palyacopapi  (20.03.08 23:08:33) 
eh ben de isterim bir linux projesinde çalışmak ama staj defteri öyle dolmuyor maalesef :( öyle planlarım da var ama. teşekküler yardımınız için.


  • talemon  (20.03.08 23:23:12) 
pardus stajer alıyor.gayet de defter de doldurursun hem.
orayi da dene

  • kolpazan  (20.03.08 23:30:02) 
pardus aylik 4500$ maas veriyor mu?


  • compumaster  (21.03.08 00:47:12) 
bilgisayar mühendisliği öğrencilerinin hepsi 4500 dolar maaş için mi okuyorlar?


  • dumur  (21.03.08 00:49:54) 
adam o kadar muhendislik okumus, yuksek maasli islere basvurmayacak da sevabina mi calisacak allasen dumur arkadasim. hatta ileride bill gates olmayi da hayal ediyordur bu tur arkadaslar. umarim gayenize ulasirsiniz efendim.


  • egotm  (21.03.08 05:00:09) 
microsoft'un o kadar populer olmasinin nedeni hem yapilan isin cok iyi olmasi hem de maasi. evet pardus idealde iyi olabilir ama karin doyurmuyor ne yazik ki.


  • compumaster  (21.03.08 06:34:55) 
pardusu da dene dedim zaten.
siktr et microsoftu falan demedim. 5 kisi aliyorlarmis ,sansi az.pardusu da denesin belki olur.ne bu linux dusmanligi anlamiyorum.microsoft dusmanligiyla soylemedim yani.

  • kolpazan  (21.03.08 09:52:56) 
Microsoft stajyerlerine 5000$ ücret mi veriyomuş?


  • selimse  (21.03.08 11:12:28) 
herkese teşekkürler. şansımı arttırmak için bütün bunları araştıracağım. eğer olurda benimkine benzer bir durumda olan olursa diye yazayım buraya, bir de goole summer of code diye bir olay varmış, bakılası. $4500 veriyorlar hakkatten.

code.google.com
  • talemon  (21.03.08 14:02:16) 
eğer ki stajere 4500$ maaş veriliyorsa skerim masterını diyorum ve bu yıl yeniden sınava giriyorum.

microsoft umarım yaş sınırı koymuyordur 4 yıl daha üniversite okumak demek bu.

soruya gelecek olursak doğruyoldasın şansın açık olsun.
  • broo  (21.03.08 15:27:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.