[]

pacers neden sarı forma giyiyor?

bu basketbol olayında yeniyim cahilliğime verin. nba 2k11'e sardıktan sonra basketbolu takip etmeye karar verdim playoff'lara denk geldim. şimdiye kadar hep ev sahibi takım beyaz forma giyiyordu. bu adamların forması neden sarı şimdi? neye göre karar vermişler bunu?




 
her takımın ikiden fazla forması var. bir iç saha, bir dış saha, ve alternatif formalar olmak üzere. bu alternatif formalar farklı renk olabilir, retro olabilir vs. seçmesi takımlara kalmış. ama genelde evet iç saha forması beyaz, dış saha forması renkli olur.

madem konu açıldı, bunu biliyor muydunuz köşesi yapalım: nba'de iç saha forması beyaz olmayan tek takım lakers. beyaz formaları var, ama alternatif o. normalde iç saha formaları sarı.
  • resistance is futile  (23.04.11 22:36:00) 
ev sahibi takım beyaz forma giyer diye bi kural veya gelenek yok ondan. ya da her takım bu geleneği uygulamıyor diyelim.


  • baldur  (23.04.11 22:38:00 ~ 22:38:22) 
beyaz zorunluluğı yok ki. ev sahibi açık renk, deplasman takımı da koyu giymeli sadece. retrolar var tabi bunların içinde.

lakers da içerde sarı giyiyor genelde.

tabi lakers'ın da, pacers'ın da beyaz formaları mevcut;
pacersgear.com
  • moar  (23.04.11 22:38:12) 
o zaman şöyle ekleyeyim ben de, giymeli denmiş. zorunluluk gibi olmuş ama değil.

ev sahibi forma beyaz, (lakers hariç) deplasman formaları da renklidir evet ama bunu doğru yerde giyme zorunluluğu kesinlikle yok. yani şöyle ki bi takım evinde deplasman forması da giyebilir, kimse karışamaz buna.

ama gelenektir, %90 buna uyulur.
  • kivanc1  (23.04.11 23:36:14) 
peki neden böyle tercih etmişler? bu kadar maçtır ev sahibiyken beyaz giyerken bu seferde sarı giyelim çeşit olsun mu demişler? arka arkaya 3 maçtır yenilince psikolojik olarak etkilemek adına hani bambaşka çıkıcaz bu sefer filan demişler herhalde. işe de yarıyor sanki.


  • cagdassalur  (23.04.11 23:44:14) 
olabilir, tamamen takımın tercihi. uğursuzluk olduğuna inanıyorlarsa bozmak için olabilir, sarı formaların satışını arttırmak için olabilir (ki bence sarı formaları beyazdan daha güzel).

giyeceği forma rengini ev sahibi takım seçer, deplasman takımı da o formaya ters bir renkte forma giyer. ev sahibinin açık renk giymesi de tamamiyle basketbol için geçerli de facto bir anlayış, kural değil. mesela nfl'de ve nhl'de koyu renk formalar genelde iç sahada giyilir. o da o ligler için geçerli bir anlayış, o da kural değil.
  • resistance is futile  (23.04.11 23:54:25) 
yayinci kurulusun bir dayatmasi aslinda bu;

ev sahibi beyaz giyer misafir siyah giyer diye.



rateinginin az olacagi bilinen maclarda (yüzde 3-5 falan) yayinci kurulus pek takmaz bu renk olayini.
  • keseci  (24.04.11 01:58:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.