[]

sosyal medya uzmanı olmak için eğitim/gelişim?

merhabalar,

bir yıllık metin yazarlığı deneyimim var ve sosyal medya üzerine yoğunlaşıp bu alanda iş aramayı planlıyorum. iş aramaya 2 ay kadar sonra başlayacağım.

bu sürede alabileceğim bir eğitim var mı? CV'imi şıklaştıracak ve işe alınmamı kolaylaştıracak bir eğitim, kurs vb...

ve de başka neler yapabilirim bu konuda kendimi geliştirmek ya da referans göstermek için?

teşekkürler...

 
seminerler filan oluyor. (webinar'lar da oluyor) ama bunlar cv'nin hangi kısmına eklenir bilmiyorum. dijital alanda bir şeyler yapmalısın. kendini tanıtmak için sosyal medyadaki kimliğinin senin adına konuşabiliyor olması lazım.

bol bol araştırman, okuman, üzerine düşünmen, oradan buradan çıkarımlar yapmaya çalışman gerekiyor. bunlar için 908345 tane site var. gittikçe de artıyor sayıları.

onlarca sosyal medya ajansı var, bu adamlar ne işle uğraşıyor onları filan da incele. son olarak da asla ve asla günün gerisinde kalma.

not: ben de daha işin içine net adımımı atamadım da sürekli bunları yapan bi adamım. iş bulursan beni unutma:( seneye yakıcam, yıkıcam zaten sdlfjk

edit: mashable yeni çıkan şeyleri takip etmek için oldukça ideal ama onun dışında süper yazılar yazan adamlar var <3

bir de şey geldi aklıma, bilgi'de sanırım yüksek lisans için vardı alakalı. geçen aylarda brand age'te okumuştum yanılmıyorsam.
  • dambil  (22.04.11 23:48:25 ~ 23.04.11 00:47:08) 
gözlemlediğim kadarıyla (bir ajansın sosyal medya ekibinde çalışıyorum), şirket iş modellerine ve müşterilere, piyasaya, analize, analitik ve hızlı karar alabilmeye yatkın olmak gerekiyor baya, ekibin sosyal mecralardaki deneyimi ön plana çıkıyor uzman olmak bana kalırsa aynı anda 3-4 büyük müşteriyi iyi idare edebilmek olarak gözüküyor. Yani uzmanlık bir süreç meselesi gibi düşünebilirsin.


  • exdp  (23.04.11 00:02:22) 
mashable'i takip et yeter ya. ana kaynak orasidir.


  • comptrol  (23.04.11 00:21:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.