[]

ubuntu mavreick ikinci diski görmüyor

yine bir linux sorusuyla karşınızdayız.

pc'mde bir adet 160'lık 2 adet 320'lik disk var. 320'liklerden ibrinde win7 yüklü diğeri yedekleme diski. 160'lığa ubuntu kurdum. win7'nin kurulu olduğu diskin içeriğini gösteriyor, yedek diskimi göstermiyor. ama sağ tık özellikler yapınca dosyaların kapladığı alan vs bilgisi görünüyor. gel gelelim dosyalar yok.

var mıdır bir çaresi?

 
mount ntfs ubuntu diye google eyle, bi komutu vardı onla oluyor.


  • bryan fury  (22.04.11 22:05:46) 
ntfs dosya sistemi olduğu için olabilir mi?


  • bak bi  (22.04.11 22:05:56) 
ntfs olmasından neden olsun? diğer diskim de ntfs formatlı. 1 tb samsung story bağlı o da nfts ve tek tıkla mount oluyor.

sorun tam olarak resimdeki gibi.yedek diskin içine girebiliyorum ama boş görünüyor.

img.turkolmez.com
  • cari kacik  (22.04.11 22:20:22) 
sudo fsck /dev/sdb1


/sdb1 'i gparted yada disc manager'dan ilgili diskinkiyle değiştirin (sdc,sda,sde - 1-2-3 vs gibi olabilir) kesinlikle bunu yanlış diske yapmayın ve mount değilmiş halde yapmayın. (zaten aman birader mount edilmiş diske yapıyorsun bunu bozarsın bak diye uyarıyor )

bunun sebebini filan bilmiyorum ama tekrarlama ihtimali var şaşırma.
  • darknum  (23.04.11 01:15:50) 
fsck from util-linux-ng 2.17.2
fsck: fsck.ntfs: yok
fsck: Hata 2: fsck.ntfs /dev/sdc1 için çalıtırılırken oluştu.

@darknum verdiğin komuta cevaben bu hatayı verdi.
  • cari kacik  (23.04.11 19:36:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.