[]

Mide Krampı mı? Başka ne olabilir?

Dün saat 18:00 civarında karnım/midem ağrımaya başladı (açtım, dolu mide değil yani). Takriben 1 saat sonra ağrı/kasılmalar hat safhaya ulaştı. Kendimi duvara taşa vuracak kadar ağrıyordu. Bol şişkinlik ve gaz doluydu karnım. Gece 23:00 gibi kendimi kusturdum ve 00:00 gibi ağrı hafifledi.

Dün geceden beri karnımda bir yarayla dolaşıyorum sanki.

İşin bir başka boyutu da aynı olayın 10-15 gün önce bir başka gece yarısı yaşanmış olması ve beni uykudan uyandırıp sabaha kadar süründürmesiydi.

Verilerimiz çok kısıtlı, farkındayım ama bu verilere dayanarak neler olabileceğini söylebilir misiniz? Gastrit mi, ülser mi, soğuk mu almışımdır vs... nedir?

Düzeltme: Stres hat safhada. Öyleki duyuru kullanıcılarının streslerini toplasak bir benim stresim etmez.

 
stres ve üşütme bi araya gelince oluyo bazen.
yarım saat arayla iki talcid bişey bırakmıyo.

  • sttc  (22.04.11 11:51:26) 
Öncelikle geçmiş olsun. Bahar aylarında her türlü sindirim problemi yaşanır, var olan rahatsızlıklar alevlenir genelde. Stres ve aşırı gerginlik ise, ya sindirim yollarına ya da cilde etki eder. Aç karnına olması mide ile ilgili diye düşündürdü beni. Doktora gidin öncelikle. Kendinizi sakinleştirmeye çalışın. Yediklerinize de biraz dikkat edin.

Çok stresli ve gergin bünyemi, eğitmeyi başardım sonunda. Stres yaparak ve gerilerek, çözebildiğim pek bir sorun olmadı. Çok stresli bir dönemimde, sindirim sistemim kapamıştı kendini. Su içsem, kusuyordum.

Midenize baktırın. ve diğer sindirim sistemi organlarınıza da. Bu aralar tavuk suyu çorba, haşlanmış patates, haşlanmış elma, sütlaç, beyaz peynir ve kızarmış ekmek yemenizi öneririm. Açık çay, komposto, hoşaf. Üşütmemeye de dikkat edin.

Tekrar geçmiş olsun.
  • july14  (22.04.11 13:05:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.