[]

organ bağışı

organlarımı bağışladım. aileme sözlü vasiyet etmemi söylediler. söyledim ama ben ölümümde bunun aileme sorulmasını istemiyorum. ölümüm durumunda direk organlarımın bağışlanması istiyorum. bunun için ne yapmam gerekiyor?




 
yapılacak bir şey yok. her halükarda ailenden izin istiyorlar.


  • laluzdelavida  (22.04.11 04:36:40) 
Her halükarda ailenizden izin isteme gibi bir durum söz konusu değildir. Eğer bir kağıda durumu izah eden bir metin yazıp imzanızla beraber avukatınıza verirseniz (yahut ölümünüzde ibraz etmek üzere yakın bir arkadaşınıza) yeterli olur.

Ayrıca sürekli üzerinizde bir organ bağış bilekliği veya kimliğinizle bileşik ele gelen ve durumu izah eden imzalı bir metin taşırsanız öldükten sonra organlarınızın kurtarılma şansı artar.
  • money money money  (22.04.11 05:14:43) 
üzerinizde, organ bağışında bulunduğunuz belli edecek herhangi bir şey taşımayın.


  • altinci nesil caylak  (22.04.11 08:43:52) 
Bencede kesinlikle taşımayın. Tanımadığınız insanların bilmesi çok iyi birşey değil. Aslında bazı doktorlar için de aynı şey geçerli. Ben bir metin yazıp imzalayıp yakın 2 arkadaşıma verdim.


  • italian  (22.04.11 08:46:20) 
Önce bir hastanede, tertemiz, beyin ölümüyle gidin de ondan sonra sıra gelir organa-bağışa. Dedikleri gibi noter yada avukat kanalıyla bir vasiyet maddesi belirtmezseniz her halükarda aileye soracaklar.


  • jesterdvine  (22.04.11 08:59:12) 
akdeniz üniversitesinde ölmeye çalış.bu konuda en uzman hastane


  • hari  (22.04.11 14:57:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.