[]

Bankada yatan para

Vadesiz hesabımda 1600 tl gibi bir para var. Az da olsa her ay bir şeyler atmaya çalışıyorum. Ama hiçbir getirisi olmuyor. Ana paraya bir şey olmayacak şekilde en iyi nasıl değerlendirilir bu? Vadeli hesap? Repo?(repo ne lan?) Yatırım fonu?




 
bazı bankalar* otomatik hesap adı altında sıfır riskli hesaplar sunuyorlar. işin esprisi, parayı b tipi likit fona yatırmak. ancak sözkonusu meblağ için senelik 20-30 lira gibi bir getiri ya getirir ya getirmez. istediğin zaman çekebiliyorsun, vade vb. yok.

ana paraya bir şey olmayacak şekilde denince getirinin yükselmesi için vadeli yatırman lazım. (b tipi vadeli) bu durumda vade dolmadan paraya ihtiyacın olduğunda "0" getiri almak demek.

not: a tipi fonlar ana para korumasız, b tipi fonlar korumalıdır.
not2: güzel bir alternatif ise bankaların ana para korumalı borsa hesapları olabilir. hem de borsa gibi bir enstrümanla da tanışılmış olunur.
  • aydin dogan in akp yandasi medyasi  (21.04.11 19:10:03) 
hemen altın al.. yaza bozdurursun en az yüzde 20 kazanırsın..


  • alcapon  (21.04.11 19:10:11) 
zırt pırt paraya ihtiyacım olur, arada çekmek zorunda kalırım diyorsan vadeli hesaptan uzak dur astarı yüzünden pahalı... B tipi likit fon alıp paranın değerini koruyabilirsin 3-5 de bişiler getirir ama çok ümitlenme.. En azından risksiz bir fon.. Hem istedğin kadar bozdurup tekrar yapabilirsin kaybın büyük olmaz.. Ama ben risk almayı severim dersen ona uygun yatırım fon'ları da var.. Ama ben çok risk almayı severim azıcık finansal analiz de bilirim, ekonomiyi takip ederim diyorsan azıcık borsaya girip ufak ufak bişiler yapabilirsin..


  • accorbite  (21.04.11 19:15:14) 
iddaa oyna. banko küçük oranlara bas.


  • nezareten taharet  (21.04.11 20:06:24) 
dinen caiz olsa b tipi likit fon diyeceğim ama caiz değil be kardeş (aldın mesajı :p)


  • mustasim billah  (21.04.11 20:34:26) 
bence de altın.
meblağ düşük olduğu için yatırım fonu, repo vs cok bısey kazandırmaz.
ama altın arada dusse de genelde hep yukselıste.. düşünün derim..
  • islakkedicorbasi  (21.04.11 22:39:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.