[]

ethernet paylaşımı

konu hakkında pek deneyimim yok. lisansta network bc gelmişti zaten. o yüzden cevabı evvelden sorulanlardan çıkarmak yerine tekrar soruyorum. evet böyle de pis bi herifim

şimdi, bana verdikleri masaüstü bilgisayar duvardaki ethernet portuna bağlanıyor, ip si de tcp/ip ayarlarından girilen kişiye özel ip. benim istediğim laptopu da hem internete bağlayabilmek hem de ikisi arasında dosya transferi yapabilmek.

hublar switchler pahalı eşyalar. geçici olarak burada olacağım için en ucuz ve en basit çözüm ne olur?

 
pahalı mı?
www.hepsiburada.com

  • coder  (21.04.11 13:28:09) 
masaustu bilgisayara bir tane daha ethernet karti alip crossover kablo ile baglayarak dosya transferi yapabilirsiniz, internet de olur.


  • tom riddle  (21.04.11 14:25:42) 
sen gene git bi hub al en iyisi. bilgisayarina ek parcayla ugrasmassin + baska bilgisayar gelirse gene takarsin.


  • sage  (21.04.11 15:10:46) 
diyelim ki linktekini alırsam nasıl kurulum yapılır? bunlarında modem gibi anasayfası mı var? bana verilen ip ve dns i nereye gireceğim her bilgisayara ayrı ayrı mı yoksa ip yi hub a mı vereceğim?


  • aero dynamik  (21.04.11 16:34:14) 
ikinci ethernet karti alip crossover kablo ile baglamazsan (ethernet kartinin ozelligine/guncelligine gore kablonun crossover olmasina gerek olmayabilir, elinde normal kablo varsa onunla da bi dene once) bagladigin ikinci cihaz icin yonetimden ikinci bir ip istemen gerekir. ayni ip'yi iki cihaza birden (ayni anda ikisi de bagli olacak sekilde) veremezsin. hatta, sana verilen ip'yi sana verilen bilgisayar disinda baska bir bilgisayarda (ya da baska bir ethernet kartinda) kullanman mumkun olmayabilir. (aletin mac adresini kendi taraflarinda tanimlamis olabilirler)

sunu yapabilirsin, ama pahaliya gelir: "router" (hatta wireless access point/wireless router, ama modem degil) alirsin, "wan" portunu duvardaki sokete baglarsin, cihaza sana verdikleri ip'yi verirsin, "lan" portlarina ya da wireless uzerinden kendi bilgisayarlarini baglarsin. bu sekilde calisir. (mac adresini tanimlamislarsa calismaz, router'in wan mac adresini degistirmek bazi cihazlarda mumkun ama hepsinde olan bir ozellik degil)

bu sebeple, desktop'a ikinci ethernet, kablo ile iki makineyi birbirine bagla, ilk (net'e bagli) makinede ikinci ethernet uzerinden internet sharing ac. desktop makinesinin icini acamiyorsan (kilitli vb. olabilir, etiketli olabilir) usb'den baglanan ethernetler var.
  • disq  (21.04.11 16:54:10 ~ 16:59:47) 
ben hala daha tek bir ethernet veya wi-fi karti ile bu isin mumkun oldugunu dusunuyorum. bunu sadece wireless network uzerinden denedim ama DHCP konfigurasyonunu dogru yaparsan ana bilgisayar tek bir ip ile internete baglanir, ayni anda bu internet baglantisina 2. bilgisayar DHCP uzerinden ulasilabilir. Sonucta 2. bilgisayarin IP'si DHCP'nin atadigi bir IP olacagi icin de disq'in bahsettigi mevzu olmaz.

Bu sekilde okulda kullandigim internete cep telefonundan wi-fi uzerinden erisebiliyorum.
  • tom riddle  (21.04.11 22:20:04 ~ 22:25:53) 
tek ethernetle bu is tabi ki olur ama arkadasin ethernet portu dolu o yuzden olamiyor zaten. desktop oldugu icin de uzerinde wifi yoktur diye dusunduk.


  • disq  (21.04.11 23:12:08 ~ 23:12:29) 
hah yanlis yazmisim, ekstradan bir tane daha ethernet kartiyla demek istemistim.


  • tom riddle  (22.04.11 03:31:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.