[]

ip numaralari

benim modem sapitti. otomatik olarak ip numarasi atayamadigi icin nete baglanamiyorum. asil olay msn'e arada bir baglaniyorum fakat explorer actigimda ve bir siteye girdiğimde ilk olarak aciliyor fakat o sayfada gezmek istedigim zaman baglanti kurulamadi diyor.

acaba el ile ip numarasi girmek istesek ne girebiliriz?
bu, sorunuma care olabilir mi?

modem; kablosuz smartnet

 
ethernet kartınızın tcp/ip ayarları kısmında, "varsayılan ağ geçidi" ve "dns server" adresi olarak modeminizin ip adresini, "ip adresi" olarak da modeminizin ip adresi ile aynı ip segmentinden herhangi bir ip adresini girmeniz yeterli olacaktır. bu ip adresini şu şekilde belirleyebilirsiniz:

varsayılan ağ geçidiniz 10.0.0.1 diyelim, siz 10.0.0.herhangi bir numara ile, öerneğin "9", internete bağlanabiliyor olmalısınız.

not: varsayılan ağ geçidi, sizi internete "çıkaran" aygıtın ip adresidir.buraya modemin ip adresini girmek zorundasınız.
dns server adresi, modem ile aynı olmak zorunda değildir. sorun yaşamamak için, varsayılan ağ geçidi ile aynı ip adresini veriniz. isim çözümleme kısmını ttnet'nin dns serverları yapacaktır. ama, dilerseniz benim yaptığım gibi, dns server adresi olarak "open dns" adreslerini de belirtebilirsiniz. yani bu kısım tercihe kalmıştır.
  • hunter the dayworker  (19.03.08 14:59:48) 
i$inize yarayabilir belki:

(bkz: adsl modem ip araliklari)
(bkz: adsl modem ip leri)
  • katafalk  (19.03.08 15:04:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.