[]

Eski Amd Athlon XP 2800 Yerine Netbook Olur mu?

1) 7-8 yıllık, Amd Athlon XP 2800 (tek çekirdek, 32 bit) işlemcili, 2GB ramli bir masaüstü bilgisayar ile piyasadaki (450-650TL arası) netbookların performans karşılaştırması nasıldır?

2) Çift çekirdekli netbook var mı?

3) Bu netbooklardaki işlemcilerde SSE2 var mı?

Edit: Evdeki 2GB değil 1GB ramli.

 
ucuz netbok dediğin için işlemcisini atom kabul edersek
2- atom olup çift çekirdekli olan sanıyorum yok
3- mesela şu ürün
www.gold.com.tr

işlemcisi
ark.intel.com
SSE2, SSE3, SSSE3 yazıyor
  • vincenzo  (21.04.11 13:25:51) 
netbook yavaş kalır kesinlikle, söz konusu bile olmaz XP 2800'le kapışması.
Dual-Core netbook benim bildiğim yok ki zaten işlemci gücü düşük olsun ki pili uzun gitsin diye üretilen aletler olduğundan çok fazla yüksek güçte olmuyor.

zaten adından belli net book, internete girsin mp3 dinletsin bide msn yani olayı
  • korg  (21.04.11 14:03:57 ~ 14:04:54) 
www.cpubenchmark.net

Bu adreste Athlon Xp 2800 tüm Atom'lardan daha düşük çıkmış. FSB'dir MHz'dir anlamadığım için işlemcilerden, güvenemiyorum. Ama evdeki bilgisayar gibi bir şey yetecek, çünkü isteyeceğim performansın bir sonu yok fakat param gayet sonlu.
  • fadetoreality  (21.04.11 14:21:44 ~ 14:22:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.